Τα γήπεδα των ομάδων της Superleague 2017-18

Σας παραθέτουμε πιο κάτω τα γήπεδα των ομάδων της Superleague.

AEL FC ARENA:

aelfcarena5

ael-fc-arena

Το AEL FC Arena είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου για την ΠΑΕ Λάρισα και αντικατέστησε την παλιότερη έδρα της, το Στάδιο Αλκαζάρ. Η κατασκευή του νέου γηπέδου της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΛ διήρκεσε περίπου δεκατέσσερις μήνες.

Το νέο αθλητικό κέντρο αναπτύχθηκε σε ένα σύνολο 144.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Νεάπολης, στην Λάρισα. Το σύγχρονο αθλητικό κέντρο έχει κατασκευαστεί εντός των διεθνών προδιαγραφών της UEFA, κατηγορίας τριών αστέρων. Η κατασκευή του γηπέδου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2010. Η χωρητικότητα του είναι 16.118 θέσεων.

Το γήπεδο περιλαμβάνει 38 σουίτες (με χώρο για 12 άτομα στο κάθε ένα), χώρο στάθμευσης για 1.104 οχήματα,και υπάρχει προοπτική για δημιουργία επαγγελματικών χώρων όπως σινεμά, ανοιχτό θέατρο χωρητικότητας 1.500 καθισμάτων, ξενοδοχείο και ξενώνα χωρητικότητας 100 κλινών, κεντρική πλατεία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και 12 γήπεδα τένις.

Το γήπεδο έχει δυνατότητα άμεσης επέκτασης σε 22.500 θέσεις και αν χρειαστεί έχει δυνατότητα επέκτασης και στις 33.000 θέσεις.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ:

veria13

69_big

Το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, παλαιότερα Εθνικό Στάδιο Βέροιας, είναι γήπεδο πολλαπλών χρήσεων στη Βέροια, που κυρίως χρησιμοποιείται για αγώνες ποδοσφαίρου, και είναι η έδρα της ομάδας της Βέροιας. Βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Δήμου Βέροιας.

Το 1997 η ΠΑΕ Βέροια σε συνεργασία με τον Δήμος Βέροιας εγκατέστησαν σκέπαστρο στη δυτική κερκίδα, ενώ το 1998, τοποθετήθηκε ηλεκτρονικός πίνακας. Το 2005 τοποθετήθηκαν προβολείς και η χωρητικότητα του γηπέδου μειώθηκε στις 5.300 θέσεις λόγω της εγκατάστασης καθισμάτων. Όμως, το 2007 η διοίκηση της ομάδας και ο Δήμος Βέροιας αποφάσισαν την κατασκευή της βόρειας και της νότιας κερκίδας, κάτι που αύξησε την χωρητικότητα σε 7.000 θέσεις. Κατά την επιστροφή της ομάδας στην Superleague το 2012, η ομάδα προχώρησε σε ορισμένες βελτιώσεις, ούτως ώστε το γήπεδο να ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις για αγώνες πρωταθλήματος.

Το 2013, η ΠΑΕ Βέροια ανακοίνωσε νέα ανακαίνιση στο στάδιο. Από την έναρξη της περιόδου για λόγους ασφαλείας οι κερκίδες αναβαθμίστηκαν με κάγκελα ασφαλείας. Επίσης, λόγω του κατεστραμμένου ποτιστικού συστήματος και του σχεδόν κατεστραμμένου χλοοτάπητα, στις 16 Σεπτεμβρίου 2013 η ομάδα ανακοίνωσε την αντικατάσταση του ποτιστικού συστήματος και την εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα. Η αντικατάσταση αναμενόταν να είχε ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου 2013, όταν η ομάδα θα αντιμετώπιζε τον Άρη στην έδρα της. Επίσης, υπάρχουν σχέδια για ακόμη μια επέκταση στο κοντινό μέλλον ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Στις 18 Οκτωβρίου 2013, η Βασίλισσα του Βορρά ανακοίνωσε πως οι εργασίες ανακαίνισης είχαν ολοκληρωθεί και το στάδιο ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει ξανά αναμετρήσεις της ομάδας για το πρωτάθλημα. Πέρα από την αντικατάσταση του χλοοτάπητα το στάδιο βάφτηκε στα χρώματα της ομάδας (μπλε και βυσσινί) ενώ εγκαταστάθηκαν και νέες εστίες. Επίσης, τα αποδυτήρια και η είσοδος του σταδίου βελτιώθηκαν, και έτσι αυτό μπορεί να φιλοξενεί πλέον διεθνείς αγώνες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ:

gipedo-perivolia

perivolia

Το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων είναι αθλητική εγκατάσταση πολλαπλών χρήσεων στις Μουρνιές των Χανίων.

Από τη περίοδο 2012-2013, αγωνίζεται σε αυτό η ομάδα του Πλατανιά, η οποία συμμετέχει στην Α’ Εθνική Κατηγορία “Superleague”. Το καλοκαίρι του 2012, σε χρόνο ρεκόρ πραγματοποιήθηκαν έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού των υποδομών, ούτως ώστε αυτές να φτάσουν στο επίπεδο που θέτουν η διοργανώτρια του πρωταθλήματος και η NOVA.

Έκτοτε, ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος, μετετράπη σε ένα μοντέρνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, με δύο κερκίδες (μία εξ αυτών με στέγαστρο), δημοσιογραφικά θεωρεία, ολοκαίνουρια αποδυτήρια για τους αθλητές και τους διαιτητές (οι γυναίκες βοηθοί έχουν ξεχωριστά αποδυτήρια), ιατρείο, γυμναστήριο, άνετο χώρο για τον παρατηρητή αγώνα, αίθουσα τύπου, και άλλες εγκαταστάσεις.

Το γήπεδο, το οποίο χτίστηκε το 1959 και έχει χωρητικότητα 3.700 θεατών.

ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ:

2013072004151_158124555

leoforos13

Το Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι γήπεδο ποδοσφαίρου (το αρχαιότερο εν ενεργεία στην Ελλάδα), έδρα της ομάδας του Παναθηναϊκού και πολυαθλητικός χώρος. Από το 1981 το επίσημο όνομά του είναι Γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης. Στο γήπεδο αυτό ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του. Στα προπονητήριά του ασκούνται πολλά από τα ερασιτεχνικά τμήματα του ΠαναθηναΙκού Αθλητικού Ομίλου.

Το γήπεδο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 160 στους Αμπελόκηπους, σε μικρή απόσταση από το μέγαρο του Αρείου Πάγου, το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Η πρόσβαση εξυπηρετείται με τα λεωφορεία και τρόλεϊ που διέρχονται την Αλεξάνδρας, όπως και με το μετρό από τον παρακείμενο σταθμό Αμπελοκήπων.

Από την αγωνιστική χρονιά 2013-14 ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός επέστρεψε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ έχουν εκπονηθεί σχέδια για ανάπλαση και αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου στις 20.000 θέσεις, ενώ το Παναθηναϊκό Κίνημα παρουσίασε τις δικές του προτάσεις για μια ολική ανακατασκευή που θα περιλαμβάνει νέο γήπεδο και νέους αθλητικούς χώρους.

Όσον αφορά λοιπά αθλήματα, το κλειστό γήπεδο εξακολουθεί να στεγάζει το τμήμα γυναικείας καλαθοσφαίρισης, καθώς και τις ακαδημίες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης του συλλόγου. Επίσης, στο χώρο λειτουργεί κολυμβητήριο, υπάρχει σκοπευτήριο για το τμήμα σκοποβολής, προπονητήρια για τα τμήματα και τις ακαδημίες της πυγμαχίας, πάλης, άρσης βαρών και τοξοβολίας, ενώ στο γήπεδο ποδοσφαίρου μπορούν να διεξαχθούν και αγώνες ράγκμπι. Η χωρητικότητα είναι 16.003 άτομα.

ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ:

64ffcefb13a88d829cf1e77819d16562_l

b1_0785222001305626827661

Το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι το μεγαλύτερο εθνικό αθλητικό κέντρο της πόλης.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλή το χρησιμοποιεί ως έδρα από το 1960, ενώ κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί ως έδρα και από τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται στο Καυτανζόγλειο το ετήσιο Ολυμπιακό Μίτινγκ Στίβου. Βρίσκεται αρκετά κοντά στο κέντρο της πόλης, ανάμεσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την Τριανδρία, ενώ είναι αρκετά εύκολη η πρόσβαση σ’ αυτό.

Το ρεκόρ εισιτηρίων στο Καυτανζόγλειο Στάδιο είναι 47.458, και είχαν διατεθεί σε αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970, Ελλάδα-Ελβετία 4–1, στις 15 Οκτωβρίου 1969. Επρόκειτο για τον πρώτο εντός Ελλάδας ποδοσφαιρικό αγώνα που μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την δημόσια τηλεόραση.Έχει χωρητικότητα 27.770 θέσεων.

ΞΑΝΘΗ FC ARENA:

00_big

pigadia11

Το Ξάνθη FC Arena, γνωστό και ως γήπεδο Πηγαδίων, είναι στάδιο στην Ξάνθη που χτίστηκε το 2004 για να γίνει το νέο γήπεδο του ΑΟ Ξάνθης, αφού εγκατέλειψε το αντίστοιχο του Α.Ο.Ξ μέσα στην πόλη. Το νέο γήπεδο βρίσκεται κοντά στα Πηγάδια, ένα χωριό 7 χλμ ανατολικά της Ξάνθης και αρχικά είχε σχεδιαστεί με δύο κερκίδες συνολικής χωρητικότητας περίπου 5.500 θεατών. Αποφασίστηκε όμως η κατασκευή και μίας τρίτης (για τους φιλοξενούμενους οπαδούς) στη βόρεια πλευρά, γεγονός που αύξησε τις θέσεις σε 7.244, χωρίς πάντως να είναι στεγασμένη προς το παρόν.

Στο μέλλον, μελετάται η ανέγερση και της τέταρτης κερκίδας, η οποία θα διαμορφώσει την τελική χωρητικότητα στις 9.000 περίπου. Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Ακόμη, στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου εκτός από τα αποδυτήρια των ομάδων και των διαιτητών, υπάρχουν γραφεία των παρατηρητών, ιατρείο, αίθουσα doping control, αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου, χώρο V.I.P., γραφεία και αποθηκευτικούς –βοηθητικούς χώρους.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

gipedo_kerkuras11

kerkyra10

Το Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Κέρκυρα και είναι έδρα του ΑΟ Κασσίοπη “Κέρκυρα”. Έχει χωρητικότητα 3.000 θέσεις..

Το στάδιο χτίστηκε το 1961 και είναι μέρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου ΕΑΚ του νησιού. Αποτελείται από 2 εξέδρες, ενώ υπάρχουν σχέδια για κατασκευή του βόρειου πέταλου. Το 2003 προστέθηκαν οι προβολείς, δύο χρόνια αργότερα τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα σε όλο το γήπεδο και το 2007 οικοδομήθηκε το σκέπαστρο της κύριας εξέδρας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ:

peristerif6

peristerif11

Το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου είναι στάδιο στο Περιστέρι. Βρίσκεται επί των οδών, Γιαννιτσών, Κρέσνας και Μπιζανίου..

Αποτελεί την μόνιμη έδρα του Ατρόμητου Αθηνών που αγωνίζεται στην Superleague. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 8.969 θέσεις.

ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ:

34a

karaiskaki1

Αποτελεί έδρα του Ολυμπιακού Πειραιώς (ΟΣΦΠ), των συμπολιτών του Εθνικού και Ατρομήτου (διατηρούν δικαίωμα να αγωνίζονται, εφόσον βρίσκονται σε επαγγελματικές κατηγορίες), όπως και των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών.

Το νέο στάδιο Καραϊσκάκη, άρχισε να κατασκευάζεται τον Ιούνιο του 2003 και παραδόθηκε την 30η του ίδιου μήνα το 2004, στο διάστημα ρεκόρ των 14 μηνών (428 ημέρες) από την έναρξη κατεδάφισης του προγενέστερου (είχε ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2003 παρουσία 5.000 φίλων του Ολυμπιακού). Χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ως τόπος διεξαγωγής αναμετρήσεων στα πλαίσια του ποδοσφαιρικού τουρνουά.

Έχει χωρητικότητα 32.115 θεατών. Διαθέτει 40 σουίτες επισήμων (χωρητικότητας 472 θέσεων), 200 θέσεις δημοσιογράφων, αίθουσα Τύπου 130 θέσεων, 4 αποδυτήρια, προθερμαντήριο, αίθουσες για τηλεοπτικά στούντιο, αίθουσα ελέγχου ντόπινγκ, μουσείο του Ολυμπιακού, εστιατόρια, καφέ, γυμναστήριο, 34 θύρες με 82 περιστροφικές εισόδους, ενσωματωμένο ανιχνευτή μετάλλων, εκδοτήρια εισιτηρίων, κυκλικές ράμπες και ανελκυστήρες, υπερυψωμένο επίπεδο προσπέλασης στις κερκίδες, στέγαστρο, αποτελούμενο από 75 λευκά πλαίσια, με ενσωματωμένο φωτισμό προδιαγραφών UEFA *** (Τριών αστεριών), πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, σύνδεση με ράμπα μήκους 60 μ. με τον σταθμό Νέου Φαλήρου του Μετρό, καταστήματα έκτασης 6.500 τ.μ, 2 VIP εστιατόρια 1.000 τ.μ κάτω από τις σουίτες, σαλόνι-μπαρ VIP, Champions Club, 11 αναψυκτήρια, χώρο στάθμευσης για 2.500 αυτοκίνητα, 24 μονάδες υγιεινής (και για άτομα με ειδικές ανάγκες), ενώ ο χρόνος εκκένωσης των κερκίδων υπολογίζεται στα 7 λεπτά.

ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:

gipedo-astera

tripoli10

Το Γήπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είναι ένα ποδοσφαιρικό στάδιο στην Τρίπολη χωρητικότητας 7.493 θέσεων και είναι έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

Το γήπεδο χτίστηκε το 1979, αλλά μέχρι το 2005, που ο Αστέρας Τρίπολης αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική, ήταν ένα μικρό στάδιο με ελάχιστες θέσεις καθώς διέθετε μια εξέδρα περίπου 100 θέσεων. Μετά την άνοδο της ομάδας στη Β’ Εθνική, το στάδιο ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε σε χωρητικότητα.

Το 2007 με την άνοδο του Αστέρα στην Α΄ Εθνική κατασκευάστηκε η δυτική κερκίδα, ενώ προστέθηκε και μία μικρή κερκίδα στη νότια πλευρά για χρήση από τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας. Το 2008 και 2010 ανακατασκευάστηκαν η βόρεια και νότια κερκίδα αντίστοιχα. Στις 27 Νοεμβρίου 2011 στον αγώνα του Αστέρα με τον Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε το ρεκόρ θεατών του γηπέδου με 6.150 εισιτήρια.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:

levadia8

livadia_stadio_82

Το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Λιβαδειά και είναι έδρα του Λεβαδειακού από την ίδρυσή του.

Το στάδιο χτίστηκε το 1952. Από τότε χρησιμοποιούταν για τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Λεβαδιακού. Το 2005 ο Λεβαδειακός προβιβάστηκε στη Super League και με τα χρήματα του κέρδισε ανακαίνισε το γήπεδό του που τότε ήταν σε άθλια κατάσταση. Τοποθετήθηκαν σε όλες τις εξέδρες πλαστικά καθίσματα, αναβαθμίστηκαν οι εξέδρες και προστέθηκαν οι προβολείς. Το 2009 κατασκευάστηκε σκέπαστρο στην κύρια εξέδρα. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι περίπου 8.000 θεατές.

ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ:

toumba12

toumba15

Το Γήπεδο της Τούμπας (επίσημη ονομασία: Στάδιο ΠΑΟΚ) αποτελεί την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Τα εγκαίνια του γηπέδου της Τούμπας έγιναν στις 6 Σεπτεμβρίου 1959 και στον πρώτο φιλικό αγώνα που ακολούθησε, ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 1–0 την ΑΕΚ. Η αρχική του χωρητικότητα ήταν 20.000 θέσεις, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια σταδιακά η χωρητικότητα αυξήθηκε ξεπερνώντας τις 45.000. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της Ελλάδας μέχρι το 1982, όταν και κατασκευάστηκε το ΟΑΚΑ. Το γήπεδο είχε εξ αρχής φυσικό χλοοτάπητα, σε μία εποχή όπου τα περισσότερα ελληνικά γήπεδα ήταν ακόμη χωμάτινα.

Το καλοκαίρι του 1985 τοποθετήθηκε στις θύρες 1, 2 και 3 σκέπαστρο ενώ κατασκευάστηκαν νέα δημοσιογραφικά θεωρεία. Το καλοκαίρι του 1998 τοποθετήθηκαν σε όλες τις κερκίδες πλαστικά καθίσματα σύμφωνα με τις επιταγές που όρισε η UEFA και η χωρητικότητα μειώθηκε στις 32.000 θέσεις. Σε συνδυασμό με τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που κρίθηκαν αναγκαία, το γήπεδο μπορεί σήμερα να δεχθεί 28.703 θεατές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:

oaka_kentriko_stadio

Το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (επίσημη ονομασία: Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών Ο.Α.Κ.Α.) βρίσκεται στο Μαρούσι της Αττικής, περίπου εννιά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθηνάς. Είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στάδιο της Ελλάδας και αποτελεί τμήμα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών “Σπύρος Λούης” (Ο.Α.Κ.Α.). Σκοπός του ήταν εξαρχής να δώσει τη δυνατότητα ανάληψης μεγάλων διοργανώσεων από την πόλη των Αθηνών. Από το 2003 φιλοξενεί σε μόνιμη βάση τους αγώνες του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ.Με τη σημερινή του μορφή το Στάδιο χωράει 69.618 καθήμενους θεατές.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ:

panetolikos_gipedo

Το Γήπεδο Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ χτίστηκε το 1930, ενώ στις 14 Μαϊου 2011 άρχισαν νέες εργασίες για επέκταση του γηπέδου στη νότια πλευρά (1.400 θέσεις) και τοποθέτηση προβολέων, καθώς η ομάδα ανέβηκε στην Α’ Εθνική (Super League). Από το 2005 ξεκίνησαν στο γήπεδο εκτεταμένες επιδιορθώσεις και προσθήκες σύμφωνα με το σχέδιο της νέας διοίκησης της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. Τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα, κατασκευάστηκε σκέπαστρο στη μεγάλη κερκίδα και ανακαινίστηκαν πλήρως όλοι οι χώροι του γηπέδου. Αυτή τη στιγμή η χωρητικότητα είναι 6.000 καθήμενοι θεατές.

ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ:

neasmyrni4-f

To Στάδιο Νέας Σμύρνης γνωστό και ως Γήπεδο Πανιωνίου, κτίστηκε το 1939, επεκτάθηκε σε διάφορες περιόδους και ανακαινίστηκε το 2003. Βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Ιωάννου Χρυσοστόμου 1, τέσσερα χιλιόμετρα νότια του κέντρου της Αθήνας. Αποτελεί την έδρα του Πανιωνίου και ανήκει στο ερασιτεχνικό του τμήμα. Έχει χωρητικότητα 11.115 καθήμενων θεατών.

ΓΗΠΕΔΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ”:

gipedo-pas

Το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες», γνωστό και ως Στάδιο Ζωσιμάδων, είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στα Ιωάννινα χτισμένο το 1952 με χωρητικότητα περίπου 7.500 θέσεων και έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.