“Στημένα” παιχνίδια η κατάρα του σύγχρονου αθλητισμού

Στημένα παιχνίδια, μπράβοι, εμπρησμοί, απειλές, εκφοβισμοί, εγκληματικές ενέργειες, πλαστογραφίες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο -και ακόμα δεν είδαμε τίποτα)! Η εκτίμηση ανήκει στους…αισιόδοξους. Γιατί οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι δεν έχει πιάσει ακόμα τον πάτο του βαρελιού. Θα έρθουν και χειρότερα… Έχουμε καταντήσει ποδοσφαιρική Κολομβία (και πολύ χειρότερα έχουν γίνει τα πράγματα στο ποδόσφαιρό μας).ball

Ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου και τα εγκληματικά στοιχεία που ζουν και βασιλεύουν στη νύχτα, θυμίζουν συγκοινωνούντα δοχεία. Από τους πυροβολισμούς σε βάρος του πρώην διαιτητή Γιάννη Σπάθα στο κέντρο του Πειραιά- άγνωστοι με μοτοσικλέτα τον είχαν πυροβολήσει στα πόδια μέρα μεσημέρι, μέχρι τον άγριο ξυλοδαρμό του διαιτητή τότε Φίλιππα Μπάκα, μέχρι σήμερα μπορεί να έχουν περάσει χρόνια, ο κύκλος της βίας όμως στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανοίξει επικίνδυνα.

Στο στόχαστρο βρίσκονται παράγοντες και διαιτητές, ενώ όπως λέγεται, σημαντικό ρόλο πίσω από τις “κουρτίνες” παίζουν μάνατζερ που ελέγχουν ομάδες και ρυθμίζουν αποτελέσματα. Ιδιαίτερα στη Β΄ εθνική η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η ΟΥΕΦΑ μιλάει για 41 ύποπτα παιχνίδια, στο παρασκήνιο όμως μιλάνε για πολλά περισσότερα, σε όλες τις κατηγορίες.

815796418624575

Γνωστή ιστοσελίδα αποκαλύπτει πως ο συνολικό τζίρος φτάνει τα 20.000.000 ευρώ στα στημένα παιχνίδια στην χώρα μας.

Για την Ελλάδα ο τίτλος έχει ως εξής: «Ελλάδα και Πορτογαλία: Σε περιόδους κρίσης, ο στοιχηματισμός μοιάζει να είναι η λύση»

Η έκθεση τονίζει: «Η μείωση στα μπάτζετ και η ύφεση στη χώρα δείχνει να έχει ξεκάθαρη επιρροή στην δραστηριότητα γύρω από τα στημένα παιχνίδια. Οι παίκτες μένουν απλήρωτοι για μήνες και με την κοινωνία να βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας, έχουν δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για τον ιό των στημένων αγώνων. Στην Ελλάδα, η κατάσταση είναι κρίσιμη και το πρωτάθλημα έχει χάσει σχεδόν όλη την αξιοπιστία του».mpala-money

Από ‘κει και πέρα, αναφέρεται πως ο τζίρος φτάνει τα 20.000.000 ευρώ και τα εκατομμύρια που δόθηκαν για την χειραγώγηση τα 4.000.000 ευρώ. Αντιστοίχως, βγήκαν και τα ποσά για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όπως και να κάνουμε το ποδόσφαιρο και γενικά όλος ο αθλητισμός της χώρα μας θα βασανίζεται από τους χειραγωγημένους αγώνες και που ποτέ -δυστυχώς- δεν πρόκειται να βρεθεί λύση για αυτό το δύσκολο και φλέγον ζήτημα που ταλανίζει την ταλαιπωρημένη χώρα μας.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση για όλα τα αθλήματα και να σταματήσει αυτή η “κατάρα” που “κυνηγάει” τον αθλητισμό σε όλο τον κόσμο…