Αρχική Life Pets Life 4 Απριλίου:Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

4 Απριλίου:Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Την στιγμή που μια οικογένεια αποφασίζει να αποκτήσει κατοικίδιο, χιλιάδες  σκυλιά και γάτες περνάνε άσκοπα τις ώρες τους στα καταφύγια όλης της χώρας.Σίγουρα ο πιο εύκολος τρόπος να αποκτήσει κάποιος το κατοικίδιο που ονειρεύεται είναι τα ειδικά καταστήματα, τα οποία πουλάνε ζώα διαφόρων καθαρόαιμων φυλών . Είναι όμως και ο ποιο σωστός; Ίσως αν σκεφτείς την υιοθεσία θα καταλάβεις πως δεν είναι! Με την υιοθεσία βρίσκεις εύκολα τον σκύλο ή τη γάτα που έψαχνες βοηθώντας παράλληλα να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια. Όλα αυτά τα ζώα που βρίσκονται στα καταφύγια είναι εκεί και περιμένουν κάποιον να τα υιοθετήσει, να τα αγαπήσει, χαρίζοντας τους την αγάπη που στερήθηκαν τόσα χρόνια στους δρόμους ακόμα και στα κλουβιά των καταφυγίων. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι που αποκτούν κατοικίδια μέσα από φιλοζωικά σωματεία , πρέπει να είναι σίγουροι για την απόφαση που λαμβάνουν καθώς τα αδέσποτα ζώα είναι πολύ ευαίσθητα και δένονται πολύ γρήγορα με τα νέα τους αφεντικά. Είναι ζώα με φόβο και στρες, καθώς έχουν βρεθεί εκτεθειμένα πολλές φορές στον κίνδυνο και το μόνο που αναζητούν είναι αγάπη από τον άνθρωπο που θα τα υιοθετήσει . Αν λοιπόν βρεθείς έξω από κάποιο φιλοζωικό σωματείο και αποφασίσεις να κάνεις μια βόλτα, σίγουρα θα αντικρίσεις τον καλύτερο τετράποδο φίλο που θα σου χαρίσει μοναδικές στιγμές, ζητώντας από εσένα μόνο αγάπη και προστασία. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Μην αγοράζεις, υιοθέτησε και σώσε μια ζωή.

Αν πάλι αγαπάς τα ζώα αλλά δεν έχεις χώρο, χρόνο και δεν νιώθεις έτοιμος να υιοθετήσεις σκύλο ή γάτα, μπορείς να ενημερωθείς από τα φιλοζωικά σωματεία για την εικονική υιοθεσία. Εικονική υιοθεσία μπορεί να πραγματοποιήσει ο καθένας. Έτσι δίνοντας κάποια χρήματα βοηθάς ζώα των καταφυγίων να έχουν, τροφές, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης που λείπουν από τα φιλοζωικά σωματεία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε από τις ολλανδικές φιλοζωικές οργανώσεις το 2010 ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλοι για την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι ζουν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων για τους εξής λόγους.

  • Είναι ακριβώς 6 μήνες μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που γιορτάζετε στις 4 Οκτωβρίου.
  • Είναι εύκολο να θυμάσαι την ημερομηνία 4/4 .
mm

Γεια σας! Ονομάζομαι Έλενα και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων ενώ έχω ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών μου πάνω στον τομέα των Μ.Μ.Ε . Αδυναμία μου τα σκυλιά και ιδιαίτερα ο Ρόκυ μου. Νομίζω ότι δεν έχω κάτι άλλο να πω, τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στα άρθρα μου στο Cracked.gr !