Θα έχεις σίγουρα ακούσει πως το πρωϊνό είναι το πιό σημαντικό γεύμα της ημέρας. Γιατί; Αρχικά βοηθά στη διατήρηση της ισορροπημένης διατροφής,στη βέλτιστη λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου,αυξάνει το μεταβολισμό σου.

Ναι σε γλυτώνει και από τις βραδινές λιγούρες! Το σημαντικότερο όμως είναι πως αυξάνει σημαντικά την ενέργεια και διάθεσή σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Παρακάτω σου έχω 4 σούπερ εύκολες-γρήγορες-θρεπτικες ιδέες για να μην ξαναδείς το πρωϊνό ως «αγγαρεία»!archio-lipsis

 1.Ζεστή κρεμούλα βρώμης για όλους

berry-blast-oatmeal-zBασική συνταγή: 1/2 κούπα βρώμης και μία κούπα γάλα(φυτικό ή μη)ή νερό στο κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψιλή θερμοκρασία.Μόλις η κρέμα αρχίσει να φουσκώνει χαμήλωσε τη θεσμοκρασία και ανακάτευε συνεχώς.Ρίξε μία πολύ μικρή πρέζα αλάτι ή κουρκουμά και κάποιο γλυκαντικό της επιλογής σου όπως μέλι ή ζάχαρη.Απέσυρε από τη φωτιά μόλις έχει την υφή που επιθυμείς.
Προαιρετικά: Σέρβιρε με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα της αρέσκειας σου,ξηρούς καρπούς,ακόμα και αυγό!Αν πάλι σου φαίνεται πολύ ζεστό γεύμα για την εποχή δοκίμασε να παγώσεις φρούτα στην κατάψυξη τουλάχιστον για 4 ώρες και ύστερα πρόσθεσε τα κατευθείαν.Η αντίθεση ζεστού-παγωμένου θα σε εντυπωσιάσει!

2. Scrambled eggs για λάτρεις του αβγού

Βασική μέθοδος παρασκευής: χτύπησε αρχικά τα αβγά σε ένα μπολ. Σε μέτρια φωτιά λιώσε 1-2 κ.σ βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι (με ελαιόλαδο θα γίνουν πιο light,όχι όμως τόσο κρεμώδη!),πρόσθεσε τα αβγά και άφησέ τα να σταθούν για λίγα δευτερόλεπτα. Υστερα άρχισε να ανακατεύεις συνεχώς σπρώχνοντάς τα προς το κέντρο. Λίγο πριν γίνουν βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και άφησέ τα να μαγειρευτούνscrambled-eggs για λίγο ακόμη. Ρίξε αλάτι-πιπέρι.
Προαιρετικά: Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.Πρόσθεσε ό,τι άλλο θέλεις από φρέσκα μυρωδικά μέχρι και σολομό! Για περισσότερη νοστιμάδα και κρεμώδη υφή χτύπησε τα αυγά με νερό,γάλα ή κρέμα γάλακτος σε μικρή ποσότητα(Μη σου γίνουν και αλα κρεμ!).

 

     3. Παγωτάκι/γρανίτα με 1 υλικό για φρουτένια πρωϊνά

creamy-strawberry-watermelon-sorbet-550-1Αν έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις παγωτό από φρούτο τότε ξέρεις για τι απόλαυση μιλάω! Όπως και να ‘χει το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χτυπήσεις στο μπλέντερ σου λίγο νεράκι με παγωμένα φρούτα όπως μπανάνα,μάνγκο,ροδάκινο ή ακόμα και καρπούζι! Τόσο απλό και έτοιμο για σερβίρισμα!

Προαιρετικά: Αναβάθμισε το παγωτό σου χτυπώντας τα φρούτα στο μπλέντερ με γάλα,γιαούρτι ή κεφίρ αντί για νερό και διάφορα γλυκαντικά όπως μέλι,ταχίνι ή κακάο αν είσαι λάτρης της σοκολάτας!Σέρβιρε με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα και καρύδια για έξτρα θρεπτικές ουσίες.

 4. Ο,τι έμεινε για το μπουρίτο σου

spanish-rice-burritosΕντάξει σε όλους μας έχει τύχει μια δυο φορές-ίσως και περισσότερες- να μαγειρέψουμε περισσότερη ποσότητα απ’ότι είμαστε διατεθειμένοι να φάμε. Αν ως τώρα σου έμενε λοιπόν φαγητό στην κατσαρόλα και το πέταγες σε παρακαλώ μην το ξανακάνεις! Θα κάνεις τεράστια οικονομία αν το χρησιμοποιείς για τη δημιουργία κάποιου αυριανού σου γεύματος και στη συγκεκριμένη περίπτωση του πρωινού σου!
Δημιούργησε απίστευτα μπουρίτος με μία τορτίγια και το χθεσινό σου ρύζι,κοτόπουλο,σαλάτα ή ό,τι άλλο περίσσεψε. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και με λίγη φαντασία θα κάνεις θαύματα!
Προαιρετικά: Πρόσθεσε scrambled eggs για έξτρα πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά απογειώνοντας το μπουρίτο σου!

 

 

Ονομάζομαι Δάφνη και μένω στην Αθήνα. Από τη στιγμή που αποφάσισα να μάθω να μαγειρεύω ένας έρωτας ξεκίνησε. Πιστεύω πως η μαγειρική δεν είναι απλά μία διαδικασία ικανοποίησης φυσικής ανάγκης του ανθρώπου, αλλά τέχνη! Μου αρέσει να συζητώ για φαγητό, να το φωτογραφίζω και να ανακαλύπτω καινούργιες γεύσεις. Πώς θα μπορούσα λοιπόν να μη γράφω γι’αυτό;