5 καλοκαιρινές λεμονάδες που όλοι θα λατρέψουν!

 

Καλοκαίρι! Το αγαπάμε και το περιμένουμε αλλά μαζί με το καλοκαίρι έρχεται και η αφόρητη ζέστη. Λύση στο πρόβλημα λοιπόν, είναι οι 5 αυτοί συνδυασμοί λεμονάδας που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι!

 

Λεμονάδα με θυμάρι και λάιμ

Υλικά: 

  1. 10 Φρέσκα κλωναράκια θυμάρι, καθώς και κλαδάκια για το σερβίρισμα.
  2. 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ.
  3. 3 φλιτζάνια έτοιμη λεμονάδα.
  4. 3/4 φλιτζανιού Βότκα (προαιρετικά).

Προετοιμασία:

Σε μια κανάτα, λιώστε το θυμάρι με το χυμό λάιμ. Προσθέστε την έτοιμη λεμονάδα και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο από μία ώρα έως και μία μέρα. Προσθέστε την Βότκα και σερβίρετε πάνω από πάγο γαρνίροντας με τα κλαδάκια θυμαριού.

 

Λεμονάδα με μέντα και Ιβίσκο

Υλικά: 

  1. 4 φακελάκια τσάι Ιβίσκου (π.χ Red Zinger).
  2. 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα μέντας όπως και κάποια για το σερβίρισμα.
  3. 2 1/2 φλιτζάνια έτοιμη λεμονάδα.

Προετοιμασία:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το τσάι και τη μέντα σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουταλιά για να ανακατέψετε απαλά τη μέντα. Αφήστε να κρυώσει. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο βγάλτε τα φακελάκια τσαγιού και τη μέντα και συνδυάστε το σε μία κανάτα με τη λεμονάδα. Σερβίρετε πάνω από πάγο και γαρνίρετε με φύλλα μέντας.

 

Κατεψυγμένη λεμονάδα με Μύρτιλλο

Υλικά: 

  1. 1 1/2 φλιτζάνια Μύρτιλλα όπως και κάποια για το σερβίρισμα.
  2. 1 φλιτζάνι λεμονάδα.
  3. 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη.

Προετοιμασία:

Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε το μύρτιλλα, τη λεμονάδα, την άχνη ζάχαρη, και 3 φλιτζάνια πάγο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια γαρνίρετε με τα εναπομείναντα μύρτιλλα.

 

Λεμονάδα με θυμάρι και φράουλες

Υλικά: 

  1. 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
  2. 8 κλαράκια φρέσκο θυμάρι όπως και κάποια για το σερβίρισμα.
  3. Περίπου 2 1/2 φλιτζάνια φράουλες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες.
  4. 1 1/2 φλιτζανιού φρέσκος χυμός λεμονιού (από περίπου 10 λεμόνια).
  5. Λίγη Βότκα (ένα με δύο σφηνάκια).

Προετοιμασία:

Ενώστε τη ζάχαρη, το θυμάρι και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράζουμε  ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και πετάμε το θυμάρι. Στη συνέχεια ενώνουμε το σιρόπι θυμαριού με τις φράουλες, το χυμό λεμονιού και 5 κούπες κρύο νερό σε μία μεγάλη κανάτα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά έως και 12 ώρες. Σερβίρουμε πάνω από πάγο γαρνιρισμένο με επιπλέον θυμάρι και προσθέτουμε τα σφηνάκια βότκας εάν επιθυμούμε.

 

Παγωμένη λεμονάδα με μέντα

  1. 1 1/2 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού (από περίπου 12 λεμόνια).
  2. 1/2 φλιτζανιού ζάχαρη.
  3. 6 φλιτζάνια νερό
  4. 1 φλιτζάνι κομμένα φύλλα μέντας.
  5. Ένα κουτάκι σόδα (περίπου 600ml)
  6. Φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα.
  7. Πάγο.

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μεγάλη κανάτα. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέστε 5 επιπλέον φλιτζάνια νερό, τα φύλλα μέντας, τη σόδα, μερικές φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα και άφθονο πάγο.

 

Ελπίζω να σας δρόσισε το άρθρο! Για περισσότερα άρθρα κάντε κοινοποίηση και πείτε μου τη γνώμη σας στα σχόλια!! Πολλά φιλιά <3