Βιβλίο

6+1 Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια

 

Τα Χριστούγεννα είναι για μικρούς και για μεγάλους. Από μικροί μάθαμε ότι αυτές οι γιορτές ξεχειλίζουν από μαγεία και διδαχτήκαμε ότι πρέπει να είναι ισότιμες για τον κάθε άνθρωπο. Ότι όλοι αξίζουν ένα δώρο και ότι όλοι πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι. Ότι η οικογένεια μας είναι από τα πιο πολύτιμα αγαθά που έχουμε. Αυτά δεν τα καταλάβαμε μόνο από τα γεμάτα τραπέζια και από το στολισμένο δέντρο. Τα μάθαμε και μέσα από τα παραμύθια που μας διάβαζαν και διαβάζαμε. Παραμύθια που γελάσαμε, αγαπήσαμε και κλάψαμε μαζί τους. Περιπέτειες που δε βαρεθήκαμε ποτέ να τις διαβάζουμε…

  1. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν).

 

Του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με ένα κοριτσάκι που η μεγαλύτερη ευτυχία του ήταν η φλόγα των σπίρτων του τελευταίου κουτιού που της απέμεινε στις τελευταίες της στιγμές.

 

  1. Σκρουτζ (Κάρολος Ντίκενς).

 

Ο πιο τσιγκούνης και μίζερος χριστουγεννιάτικος ήρωας του Κάρολου Ντίκενς είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα προς αποφυγή.

 

  1. Τα Χριστούγεννα του Μαιγκρέ και άλλες ιστορίες (Τζορτζ Σιμενόν).

 

Ο Μαιγκρέ περνάει τις γιορτές του στο γραφείο του μακριά από το όμορφο Παρίσι και ασχολείται με την υπόθεση των γειτόνων του και του κοριτσιού που μεγαλώνουν.

 

  1. Το άστρο των Χριστουγέννων.

 

Η ιστορία του Χριστού και το φωτεινό αστέρι που είναι πάντα έτοιμο να σε καθοδηγήσει.

 

  1. Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών (Έρνστ Χόφμαν).

 

Ο καρυοθραύστης ήταν ένα στρατιωτάκι που έγινε δώρο σε ένα κορίτσι. Όταν το κορίτσι κοιμήθηκε το βράδυ είδε το δέντρο να γίνεται τεράστιο και να μεγαλώνουν τα στολίδια μαζί με τα παιχνίδια. Αλλά μία μάχη άρχισε με τα ποντίκια η οποία θα έκανε τον καρυοθραύστη πρίγκιπα.

 

  1. Ένα δώρο για τον καθένα (Μπέρντι Μπλακ).

 

Ένα κόκκινο ύφασμα μπορεί να ντύσει τον Βασιλιά, τη μητέρα της υπηρέτριας, τη γυναίκα του ασβού, το παιδί της ποντικίνας και τη γυναίκα του σκίουρου.

 

  1. Η Βασίλισσα του χιονιού (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν).

 

Ποιος δε φοβάται τη Βασίλισσα του χιονιού; Ποιος μπορεί να της αντισταθεί; Ο Κάι και η Γκέρντα δίνουν τη δική τους μάχη με την αδυσώπητη Βασίλισσα.

 

  1. Ένα δέντρο, μια φορά (Ευγένιος Τριβιζάς).

 

Ένα γυμνό και άχαρο δέντρο ζητάει από ένα φτωχό και άπορο αγόρι να το στολίσει και η μαγεία ξεκινά.

About the author

mm

Φεβρωνία Κουτελίδα

Σπουδάζω στον τμήμα Μηχανολόγων Οχημάτων του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Είμαι εθισμένη με τα βιβλία και γράφω πολλά και διάφορα σχετικά με τρόμο και φαντασία. Τα άτομα που αποκλίνουν από το φυσιολογικό είναι οι μούσες μου.