Τηλεόραση

6+1 σειρές με δόσεις ιστορίας

 

Τα ιστορικά γεγονότα επηρεάζουν πολύ τους καλλιτέχνες. Βασιλιάδες, Βασίλισσες, ηγέτες και άνθρωποι που έφεραν την επανάσταση είναι ένα φως για την εξέλιξη της τέχνης. Όταν τέτοια γεγονότα πέφτουν στα χέρια παραγωγών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων μερικές φορές γίνονται οι πιο καλές παραγωγές. Παρακάτω είναι μερικές σειρές που βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες, μυθικά πρόσωπα και οιωνούς που σημάδεψαν τον κόσμο.

  1. Viking (2013-…)

 

Τον λαό των Βίκινγκς τον ξέρουμε όλοι. Σε αυτή τη σειρά θα συναντήσουμε τους μύθους του Ράγκναρ, του Φλόκι, της Λαγκέρθα και του Ρόλο να κατακτούν την Ευρώπη με τις άγριες μεθόδους τους.

 

  1. Reign (2013-…)

 

Η Μαίρη, Βασίλισσα της Σκωτίας, διεκδικεί τον θρόνο της, αντιμέτωπη με την Βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας.  Παράλληλα έχει προβλήματα με το γάμο της με τον Πρίγκιπα Φρανς, ο οποίος αργότερα γίνεται Βασιλιάς, καθώς και με τη μητέρα του, την Αικατερίνη των Μεδίκων.

 

  1. The Tudors (2007-2010)

 

 

Μια δραματική σειρά με τον Ερρίκο Η’, τον πατέρα της Ελισάβετ Α’ και της Μαρίας Α’ της Αγγλίας (ή Bloody Mary πιο γνωστά).

 

  1. The Borgias (2011-2013)

 

Ένα έπος με μια εγκληματική οικογένεια ,του Βοργίες, οι οποίοι έκαναν κατάχρηση του τίτλου του Πάπα.

 

  1. Salem (2014-…)

 

Τον 17ο αιώνα στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης ξεκίνησε το πιο διαβόητο παιχνίδι μαγισσών.

 

  1. The Musketeers (2014-…)

 

Στο Παρίσι του 17ου αιώνα, μια ομάδα από εκπαιδευμένους στρατιώτες και σωματοφύλακες προσλαμβάνονται για να προστατέψει τον Βασιλιά.

 

  1. Quinn, Medicine Woman (1993-1998)

 

Σε μια μικρή πόλη της Άγριας Δύσης μια γυναίκα Γιατρός είναι δύσκολο να αποδείξει την αξία της.

About the author

mm

Φεβρωνία Κουτελίδα

Σπουδάζω στον τμήμα Μηχανολόγων Οχημάτων του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Είμαι εθισμένη με τα βιβλία και γράφω πολλά και διάφορα σχετικά με τρόμο και φαντασία. Τα άτομα που αποκλίνουν από το φυσιολογικό είναι οι μούσες μου.