Μόδα Ομορφιά

90’s Beauty Look: Μακιγιάζ στη δεκαετία του 90

make-up-2-320x480
Τα 90’s επιστρέφουν και μαζί τους ένα από τα αγαπημένα μου beauty looks.Η δεκαετία του 90’ χαρακτηρίστηκε από πολλές εναλλαγές στο μακιγιάζ. Το look της δεκαετίας αυτής αντανακλούσε μια εστίαση στο άτομο που εκτεινόταν στο μακιγιάζ. Τα χρόνια της δεκαετίας αυτής συνθέτουν μια μετάβαση από το τολμηρό και το σκληρό στο καθόλου μακιγιάζ. Εκείνη την εποχή το eyeliner δεν χρησιμοποιούταν σχεδόν καθόλου, παρά μόνο μουτζουρωτά.

Όταν τα χείλη δεν ήταν κόκκινα ήταν συχνά σε σκούρο μεταλλικό χρώμα. Τα χρώματα που κυριαρχούσαν ήταν έντονα – βαθύ κόκκινο, μωβ, πράσινο, μπλε, και αργυρό, συχνά με μαύρη απόχρωση. Το χλωμό, ματ δέρμα ήταν δημοφιλής και οι βάσεις ήταν συχνά ανοιχτότερες από τον τόνο του δέρματος. Το ρουζ δεν φοριόταν ενώ τα φρύδια ήταν ανακατεμένα χωρίς σχήμα.
ffa5b234530dfd21532fc136b2b665d8-261x300
Από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990 ήταν δημοφιλές το ουδέτερο, ματ μακιγιάζ (neutral trend). Το μακιγιάζ γίνεται πιο απαλό και σκοπός του είναι να τονίσει την φυσική ομορφιά του προσώπου χωρίς υπερβολές. Προτιμώνται παστέλ και ιριδίζουσες αποχρώσεις για το καλοκαίρι και ματ και ζεστές αποχρώσεις για τον χειμώνα. Αποφεύγονται οι έντονες γραμμές στα μάτια. Το eyeliner συνήθως ήταν έντονο.

Υγρό ή κρέμα βάσης εφαρμόστηκε σε όλο το πρόσωπο και ολοκληρώνεται με λίγο πούδρα. Το κόκκινο κραγιόν και το μπορντό καθώς και το μολύβι χειλιών φορέθηκαν για μια βραδινή εμφάνιση, ενώ τη διάρκεια της ημέρας το κραγιόν ήταν σε πιο απαλές αποχρώσεις όπως ανοιχτό καφέ ή ροζ.

H επικράτηση του less is best σαν άποψη στο μακιγιάζ αποτελεί τον βασικό άξονα του προτύπου ομορφιάς των 90s. Oι γυναίκες, έχοντας ήδη μπει στη διαδικασία εντατικής περιποίησης από τα ’80s, τώρα με το μακιγιάζ θέλουν να αναδείξουν τα φυσικά χαρακτηριστικά τους. H φυσικότητα έγκειται στο ανάλαφρο βάψιμο χωρίς υπερβολές.Βέβαια, αυτό που επικρατούσε πάρα πολύ ήταν το glitter. Σε ελεύθερη μορφή, σε spray σώματος, σε roll-on σώματος, σε spray για μαλλιά.

Το κονσίλερ χρησιμοποιούταν εφόσον ήταν αναγκαίο και η πούδρα συνήθως παραλειπόταν. Το ρουζ δε χρησιμοποιούταν , σε αντίθεση με άλλα μακιγιάζ του ’90 που φαίνονταν ότι χρησιμοποιούσαν βαρύ ρουζ. Βάση-κρέμα τοποθετούνταν στα βλέφαρα στη θέση της σκιάς ή του eyeliner. Ως μάσκαρα χρησιμοποιούταν η διάφανη καθώς και τα διάφανα gloss.Στο τέλος της δεκαετίας του ’90, αλλάζει η μόδα. Το χρώμα έγινε μεγάλη τάση και το κόκκινο κραγιόν έγινε ξανά της μόδας.
bea_031_xs

Εγώ λοιπόν, τόλμησα ένα 90’s beauty look αλλά σε πιο light μορφή.
14600710_1746351388963756_2020141664_o

Άρχισα το μακιγιάζ μου με ένα foundation και συνέχισα με τα μάτια. Τοποθέτησα μια βάση σκιάς και τόνισα τα μάτια με μια Mascara. Έδωσα σχήμα και χρώμα στα φρύδια. Το συγκεκριμένο look δεν απαιτεί πολύ χρώμα, άρα έβαλα λίγο Bronzer και Highlighter στα ζυγωματικά μου για λάμψη. Ολοκλήρωσα το μακιγιάζ μου με τα χείλη. Το σημαντικότερο κομμάτι αυτού του μακιγιάζ. Χρησιμοποίησα ένα έντονο μωβ χρώμα και συγκεκριμένα το Satin Captive A65 από Mac.

About the author

mm

Aggeliki Giannakopoulou

Λέγομαι Αγγελική Γιαννακοπούλου και λατρεύω να ασχολούμαι με θέματα ομορφιάς,μόδας και γενικότερα lifestyle! Θα με βρείτε στο κανάλι μου στο Youtube,με το όνομα Angela Gk, όπου εκεί κάνω και σχετικά βίντεο για αυτά τα θέματα! Σας φιλώ!