Ομορφιά

Αποσμητικό ή αποτελειωτικό χτύπημα πάνω από την μέση;

Oσο πρακτικό και εάν είναι όσο ωραία και να μυρίζει έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές και ακόμα είναι στα ράφια των σούπερ μάρκετ, προκαλεί μπελάδες με τα συστατικά του και νεύρα στο νευρικό σύστημα,πρήζει τους αδένες,δημιουργεί καρκινογενέσεις,μπλοκάρει τον ιδρώτα,αλλά και πάλι τα χρησιμοποιούμαι ,γιατί?

Το αποσμητικό – αντιιδρωτικό λόγω του αλουμινίου που περιέχει δεν επιτρέπει στο ιδρώτα κλείνοντας τούς πόρους να βγει από το σώμα, με αποτέλεσμα να πρήζονται οι αδένες.
Εξαιτίας αυτού του μπλοκάρισματος οι τοξίνες δεν φεύγουν από το σώμα αλλά παγιδεύονται και προκαλούν καρκίνο η επηρεάζουν άλλα ζωτικά όργανα.

images-9Η  Εφημερίδα “Τα Νέα” – Δεκέμβριος 1999 έγραψε για το αλουμίνιο. Ένα πολύ κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται σε αποσμητικά και αντι-ιδρωτικά. Οι συνθέσεις αλουμινίου μπορούν κυριολεκτικά να σταματήσουν την φυσική διαδικασία εφίδρωσης του σώματος. Μπορούν να συρρικνώσουν τους ιδρωτοποιούς αδένες και να μπλοκάρους τους πόρους. Μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ενοχοποιούνται για την ασθένεια Alzheimer’s. Πρέπει να τα αποφεύγουμε και ιδιαίτερα οι γυναίκες όπου τα χημικά που βάζουν στις μασχάλες φτάνουν μέσω των αδένων στο στήθος και συσσωρεύονται.
Χρώμα,άρωμα και συντηρητικά επιτίθενται στο νευρικό σύστημα και το παραλύουν , επίσης το νευρικό σύστημα επιβαρύνεται επιπλέον με όλα ταarchio-lipsis-3 υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιούμαι εξαιτίας τον διαφόρων συντηρητικών.

 

Ποια είναι η λύση όμως, η φύση για ακόμα μια φορά έχει μεριμνήσει και ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας με το βούτυρο κακάο και το σιτελαιο μας δίνει την λύση.

Λιώστε σε μπεν μαρι 38γρ μαγειρική σόδα, 38γρ σιτελαιο, 25 γρ βούτυρο κακάο, ανακατέψτε και μόλις λιώσει το βούτυρο αποσύρεται από την φωτιά,ύστερα για πιο γρήγορα κάντε ένα κρύο μπεν μαρι και ανακατέψτε μέχρι να  σφίξει, ρίξτε και 3 σταγόνες από ένα αιθ. έλαιο της επιλογής σας, αποφεύγοντας τα εσπεριδοειδή, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια σφιχτή κρέμα, όπως στην εικόνα. αποθηκεύστε σε βαζάκι των 100ml.

images-10

Απλώνεται με επάλειψη σε καθαρές μασχάλες.
Συμβουλή:  αποφύγετε χρήση του αποσμητικού μετά το ξύρισμα η την αποτριχώσει της μασχάλης, το γράφω για όσες δεν το ξέρουν,υπάρχει πιθανότητα ερεθισμού,ισχύει για όλα τα αποσμητικά.

To χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια, είναι πολύ αποτελεσματικό, ποτέ δεν με έχει εκθέσει.Κάντε την συνταγή και θα με θυμηθείτε.

Αυτά τα λίγα αλλά σημαντικά είχα να σας πω σχετικά με τα αποσμητικά.Θα περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Γεια σας!

About the author

mm

Γιώργος Χαρτοματζίδης

Ανήσυχο πνεύμα και λάτρης της φύσης και των παραγώγων της. Η εσωτερική μου ανάγκη για στροφή προς τα φυτικά προϊόντα και καλλυντικά με έφτασε σήμερα ως εδώ.
Στόχος μου να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση που είναι πιο κοντά στην φύση του ανθρώπου. Να αλλάξει η συνείδηση και οι συνήθειες των συνανθρώπων σε ότι αφορά τα καλλυντικά και ο τρόπος που τα παρασκευάζουμε, για να χαιρόμαστε ότι πιο αγνό και σπιτικό.