Ομορφιά

Εξαφάνισε λιπαρότητα, σπυράκια και μαύρα στίγματα

Πιστεύετε ότι είστε άτυχες που έχετε λιπαρή επιδερμίδα, γκρινιάζετε ότι γυαλίζετε και σας αναγνωρίζουν από απόσταση ,αντιαισθητικά σπυράκια και μαύρα στίγματα κάνουν την εμφάνιση τους, ε τότε ακούστε και αυτό, όλες εσείς που έχετε όλα τα παραπάνω μειονεκτήματα έχετε και ένα σημαντικό πλεονέκτημα, δηλαδή  έχετε την τύχη να δείχνετε νεότερη μιας και η λιπαρότητα καθυστερεί  την δημιουργία ρυτίδων.

Πριν αναλύσω τα βήματα που θα ακολουθήσουμε θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η λιπαρότητα που δημιουργείται στην επιδερμίδα μας είναι μια φυσική διαδικασία του οργανισμού η οποία μπορεί να περιοριστεί μόνο με φυσικό τρόπο και φυτικά προϊόντα.

Πρώτο βήμα  και σημαντικότερο είναι ο καθαρισμός της επιδερμίδας, έτσι images
θα μειώσουμε  την γυαλάδα και την δημιουργία στιγμάτων, είναι απαραίτητος ο καθαρισμός τουλάχιστον 2 φόρες την ημέρα κατά προτιμήσει πρωί και βράδυ, πάρτε  ένα χειροποίητο  σαπούνι το οποίο θα περιέχει λάδι καρύδας, όλα τα χειροποίητα σαπούνια
καθαρίζουν την επιδερμίδα χωρίς να την ξηραίνουν χάρη στην γλυκερίνη που εμπεριέχουν. Τα συγκεκριμένα σαπούνια μπορείτε να τα βρείτε στο ίντερνετ αλλά και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και δεν κοστίζουν παραπάνω από 4 ευρώ.

Δεύτερο βήμα, εξίσου σημαντικό, είναι ηimages (1) απολέπιση απομακρύνεται νεκρά κύτταρα και ίσως σμήγμα που εγκλωβίζεται στους πόρους. Αναμείξτε μία κουταλιά ζάχαρη με μια κουταλιά  έλαιο σταφυλιού και τρίψτε το πρόσωπο σας, κάντε το δύο φορές την εβδομάδα.

Το έλαιο του σταφυλιού θεωρείται ένα από τα καταλληλότερα έλαια για την καταπολέμηση της ακμής και της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος, καθώς συσφίγγει του πόρους και έχει ισχυρή στυπτική και αντιοξειδωτική δράση.Μπορείτε να προμηθευτείτε το έλαιο από το ίντερνετ στα 2,5 ευρώ περίπου τα 100ml.

Τρίτο βήμα ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να βάλετε μάσκα πράσινης αργίλουΓια όσες δεν γνωρίζουν την άργιλο και τις ιδιότητές της, πρόκειται για μια σκόνη που αποτελείται από μέταλλα και οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου,την βρίσκουμε σε διάφορα χρώματα τα οποία χαρακτηρίζουν τις ιδιότητες τους. Εμάς μας ενδιαφέρει η πράσινη άργιλος η οποία είναι κατάλληλη για το λιπαρό και μεικτό δέρμα. Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις επιδερμίδες με τάσεις ακμής, αφού ρυθμίζει  την έκκριση σμήγματος, συσφίγγει τους πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Μια φόρα την εβδομάδα είναι αρκετή η εφαρμογή της μάσκας.

images (3)Βάλτε 2 κουταλάκια του γλυκού άργιλο και προσθέστε εμφιαλωμένο νερό λίγο λίγο μέχρι η σκόνη να γίνει πάστα.Απλώστε σε όλο το πρόσωπο και όχι πολύ κοντά στα μάτια, αφήστε την μάσκα να στεγνώσει, θα χρειαστεί περίπου 15 λεπτά, κατά την διάρκεια θα νιώθετε τράβηγμα και θα βλέπετε μικρές κηλίδες σμήγματος που θα έχει τραβήξει η άργιλος.Μόλις στεγνώσει αφαιρέστε με νερό. Μέτα την μάσκα η επιδερμίδα είναι πεντακάθαρη, λευκότερη και απίστευτα απαλή.Η άργιλος πωλείται στα 2 ευρώ τα 100 γρ. και πιθανότατα να την βρείτε και σε φαρμακεία.

Αυτά τα απλά βήματα και οικονομικά φυτικά προϊόντα είχα να σας προτείνω σχετικά με την λιπαρή επιδερμίδα, όλα τα παραπάνω  τα έχω εφαρμόσει και στο εαυτό μου μίας και έχω λιπαρή επιδερμίδα και έχω καταφέρει να πλησιάσω το μικτό δέρμα, οπότε έχετε ελπίδες.

Θα περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Γεια σας!

 

 

 

About the author

mm

Γιώργος Χαρτοματζίδης

Ανήσυχο πνεύμα και λάτρης της φύσης και των παραγώγων της. Η εσωτερική μου ανάγκη για στροφή προς τα φυτικά προϊόντα και καλλυντικά με έφτασε σήμερα ως εδώ.
Στόχος μου να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση που είναι πιο κοντά στην φύση του ανθρώπου. Να αλλάξει η συνείδηση και οι συνήθειες των συνανθρώπων σε ότι αφορά τα καλλυντικά και ο τρόπος που τα παρασκευάζουμε, για να χαιρόμαστε ότι πιο αγνό και σπιτικό.