Ανθρωπινες Σχεσεις

Φύγε…

Όχι,όχι μην το κάνεις πιο δύσκολο από ότι είναι. Μη με κοιτάς σου λέω, μην πεις τίποτα άλλο δε χρειάζεται. Απλώς φύγε χωρίς να κοιτάξεις πίσω σου. Αν κοιτάξεις θα δεις ένα ερείπιο που εσύ προκάλεσες, θα δεις έναν άνθρωπο που δεν του έχει μείνει τίποτα μέσα του. Στα έδωσε όλα και άδειασε. Και τώρα τι; Θα φύγεις και θα μείνεις με αυτή την εικόνα μου να είναι η τελευταία που θα έχεις από εμένα; Όχι ,όχι δεν το δέχομαι. Να με θυμάσαι όπως ήμουν στην αρχή,με χαμόγελα…Γιατί αν γυρίσεις τώρα το πρόσωπο σου θα με δεις να κλαίω. Μη γυρίσεις λοιπόν, αλήθεια στο ξαναλέω φύγε. Φύγε και άσε με να βρω τη δύναμη να μαζέψω τα κομμάτια μου. Μόνη μου αυτή τη φορά, μόνη μου να σταθώ στα πόδια μου.

Τόσο καιρό είχα εσένα για στήριγμα και όσο έφευγες εγώ γκρεμιζόμουν. Αυτή τη φορά όμως δε θα ξανακάνω το ίδιο λάθος. Με ακούς; Μπορεί να μου πάρει καιρό αλλά δε θα βασιστώ σε κανέναν. Μόνο από τον εαυτό μου θα εξαρτώμαι. Οι άνθρωποι φεύγουν εύκολα, πώς εσύ στηρίζεις την ευτυχία σου πάνω τους; Δεν είναι να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Για την ευτυχία σου μιλάμε.

ous-lady

Λοιπόν, Φύγε. Και αφού με έκανες κομμάτια μην σου περάσει ποτέ από το μυαλό η ιδέα να έρθεις να με ξαναενώσεις. Τώρα ό,τι έγινε,έγινε. Τελείωσε. Δεν είμαι παζλ να με ενώνεις και να με κομματιάζεις όποτε θες, δεν είμαι παιχνίδι. Άνθρωπος γεμάτος με αισθήματα είμαι και εσύ όχι. Ετερώνυμα άρα ε; Επιβεβαιώσαμε και το νόμο της φύσης, τα ετερώνυμα έλκονται. Κανένας νόμος της φύσης όμως δε λέει ότι μπορούν να μείνουν και μαζί.

Πάντως μην ανησυχείς για εμένα, θα είμαι καλά. Το λέω για να το ακούσεις εσύ ή εγώ; Δεν ξέρω, όμως κατά βάθος έχω πείσει τον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω. Τον καθησυχάζω ότι θα είμαστε καλά και χωρίς εσένα. Έχει ξεριζωθεί ένα κομμάτι μου, αλλά μπορώ να συνεχίσω και χωρίς αυτό. Σαν ασθενής και εγώ θα αναρρώσω. Γιατί και ο έρωτας αρρώστια είναι, μια τρέλα. Αλλά θα θεραπευτώ.

Φύγε λοιπόν. Α! Έφυγες κιόλας ε…;

hqdefault-1

About the author

mm

Εβελίνα Καραγλάνη

Γεννημένη στην πόλη του έρωτα και ίσως αυτός να είναι ο λόγος, που είμαι τόσο αθεράπευτα ρομαντική. Σπουδάζω διατροφολογία αλλά, αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μου είναι και το γράψιμο...