Ανθρωπινες Σχεσεις

Γιατρέ μου πάσχω από …ελεύθερη σχέση!

Written by kiriaki

Μήπως είναι ιός, μήπως επιδημία, όχι είναι ελεύθερη σχέση, λίγο από όλα και είναι η μόδα της εποχής μας. Αλλά ας αρχίσουμε από τα βασικά: τι είναι ελεύθερη σχέση; Αποτελείται από δύο άτομα που την συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι σε μια σχέση και αναζητούν να περάσουν καλά χωρίς δεσμεύσεις. Οκ, το έχουμε με την θεωρία.

Ας το δούμε και στην πράξη τώρα: είμαι διαθέσιμος για σένα όποτε θες και άμα θες είμαι και το συναισθηματικό σου σωσίβιο όταν δεν αισθάνεσαι καλά. Εντάξει, ας μην ήμαστε και απόλυτοι, υπάρχουν και αυτοί που είναι μονό σεξ και τέλος! Αυτό όμως σημαίνει πως όταν με δεις με άλλη/άλλον δεν μπορείς να μου πεις τίποτα γιατί δεν έχουμε σχέση, δεν έχουμε τίποτα!

7a53ac1c9b239e9f1db5e09d3e4f9df5

Γιατί αγάπη μου, ελεύθερη σχέση δεν σημαίνει μηνύματα που είσαι, μου λείπεις, σε σκέφτομαι. Μετά το σεξ σηκώνεσαι και φεύγεις , δεν έχει αγκαλιές και φίλια. Εντάξει δεν σου λέω να μην υπάρχει και μια κουβέντα, όχι και του στυλ ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, άνθρωποι ήμαστε, όχι άψυχα αντικείμενα.

Φυσικά και όχι ύπνο μαζί. Δεν δένεσαι με τον άλλον με το σεξ. Το σεξ είναι μια ζωώδη πράξη -σε αυτή την περίπτωση-, το κάνεις για να καλύψεις τις ανάγκες σου. Να κοιμηθείς με τον άλλον όμως αυτό είναι άλλο, να σας πάρει ο ύπνος στο κρεβάτι το βράδυ ακούγοντας την ανάσα του άλλου και να ξυπνήσεις δίπλα του, η αγκαλιά, εκεί φιλέ μου δένεσαι, ο ύπνος είναι ιερός. Σεξ κάνεις με πολλούς, κοιμάσαι όμως με λίγους.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια ιδιαίτερη προτίμηση αντρών και γυναικών στην ελεύθερη σχέση, γιατί είναι ο εύκολος τρόπος συνεύρεσης, είσαι καλυμμένος συναισθηματικά, τα έχεις ξεκαθαρίσει, περνάμε καλά και τέλος. Θεωρείς πως δεν θα πληγωθείς, γιατί στην ουσία δεν έχεις κάτι που να σε δένει με τον άλλον συναισθηματικά. Δεν έχεις σχέση.
Κι όμως είναι ό,τι πιο δύσκολο, θέλει γερή υπομονή να μην νιώσεις αυτό το κάτι παραπάνω και το κυριότερο να μπορείς να την υποστηρίξεις . Μην λες θέλω να περάσω χαλαρά αλλά όταν δεις να υπάρχει κάποιος άλλος στον ορίζοντα γίνεσαι πράσινος από την ζήλια σου.

0a2acd3de9c0d4a7f93ca18aebcd0972

 

Όταν μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι ό,τι καλύτερο είναι να υπάρχει συζήτηση για τα πάντα, «ναι άρχισα να αισθάνομαι κάτι, εσύ;», «θέλω να σε δω, άλλα όχι για κρεβάτι εσύ;», «ξέρεις, σε θέλω μονό για σεξ και μετά δεν σε ξέρω». Το ξεκαθάρισμα και να λες τα πράγματα ωμά είναι η μόνη «ασφάλεια» για να μην πληγωθείς.
Όταν ο άλλος δεν σου πουλάει το παραμύθι για να σε ρίξει στο κρεβάτι, ξέρεις που μπλέκεις, έχεις την ευθύνη σου. Όταν όμως για να σε ρίξει σου τάζει τον ουρανό και όλο τον γαλαξία και μετά γίνεται λαγός όταν γίνει το συμβάν και εσύ αθώο μου παιδί τον ψάχνεις. τότε καλά να πάθει αν του γίνεις κορσές!
Πολλοί έχουν ξεκινήσει από ελεύθερη σχέση και τώρα είναι ερωτευμένοι και ζουν στο ροζ συννεφάκι τους αλλά είναι ακόμα πιο πολλοί αυτοί που έχουν βρεθεί να μαζεύουν την πληγωμένη καρδούλα τους γιατί ο άλλος δεν μπορούσε να υποστηρίξει αυτό που ήθελε από την αρχή, την ελεύθερη σχέση!

 

friends-with-benefits-quotes-for-facebook-112

About the author

kiriaki