Βιβλίο

Γυναίκες και Άντρες αναγνώστες

 

Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγνωστών βιβλίου είναι γυναίκες και είναι γνωστό ότι μια πολυδιαβασμένη γυναίκα είναι ένα επικίνδυνο πλάσμα. Έχουν πιο ελεύθερο μυαλό και δε χάνουν τόσο εύκολα σε λεκτικές διαμάχες αφού σχεδόν πάντα έχουν την πιο αντικειμενική άποψη των πραγμάτων. Ξέρουν τι αξίζει και που πρέπει να δίνουν σημασία.Πιθανόν να περνάνε την ιδέα της φεμινίστριας ή του παντογνώστη, αλλά διαφέρουν πολύ από αυτό. Απλά απολαμβάνουν τις διαφωνίες και ίσως να τραβάνε παραπάνω το σχοινί.

Τις αρέσουν να κάθονται μόνες τους και να επεξεργάζονται τον κόσμο, αλλά και να είναι ανάμεσα στον κόσμο έτσι ώστε να γνωρίζουν ενδιαφέροντες χαρακτήρες σαν αυτούς που διαβάζουν στα βιβλία. Γενικά έχουν μια γλυκιά και μία άγρια πλευρά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχέσεις τους. Την μια μπορούν να είναι ρομαντικές και την άλλη να σου πουν το πιο παράλογο πράγμα.

Νομίζω ότι αυτό που τις χαρακτηρίζει πιο πολύ ως οντότητες είναι η φαντασία. Αυτό μου έρχεται στο μυαλό.

Τι γίνεται, όμως, με τους άντρες αναγνώστες;

Πρώτα απ’ όλα, είναι σίγουρο ότι έχουν να πουν πιο πολλά από έναν τυπικό άντρα. Τα απλά πράγματα που κάνουν οι άντρες για να εντυπωσιάσουν ένα θηλυκό αυτοί το διαθέτουν χωρίς κόπο. Πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται για να σε προσελκύσουν είναι απλά να τους δεις να διαβάζουν. Διαθέτουν ψυχραιμία, κρίση και κατανόηση.

Μερικές φορές μπορεί να μιλούν και να παρασύρονται από το θέμα, οπότε λένε πιο πολλά απ’ όσα πρέπει να πουν κι εκεί γίνονται βαρετοί. Οι συμβουλές τους, όμως, πάντα θα είναι από τις καλύτερες. Αξίζει τον κόπο να συναναστραφείς με έναν τέτοιο άντρα γιατί είναι διαφορετικός.

Όπως και οι γυναίκες έχουν και αυτοί μια ρομαντική και μα άγρια πλευρά. Είναι μυστηριώδεις ή γκούφηδες συνήθως, αλλά αυτό είναι γλυκό. Αν κάποιος άνθρωπος τους κινήσεις το ενδιαφέρον φαίνεται στο βλέμμα τους. Δεν είναι το συνηθισμένο… κοιτάνε με ένα ιδιαίτερο ύφος, σαν να βρήκαν την έμπνευσή τους.

Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η ελκυστικότητα.

About the author

mm

Φεβρωνία Κουτελίδα

Σπουδάζω στον τμήμα Μηχανολόγων Οχημάτων του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Είμαι εθισμένη με τα βιβλία και γράφω πολλά και διάφορα σχετικά με τρόμο και φαντασία. Τα άτομα που αποκλίνουν από το φυσιολογικό είναι οι μούσες μου.