Ανθρωπινες Σχεσεις

Η ζωή ανταμοίβει.

Written by AnnaZan

Η ζωή λένε άλλες φορές σε ανεβάζει, άλλες σε κατεβάζει.
Δεν μπορώ να πω πως το ίδιο συνέβη και σε μένα.
Απλά, σιγανά, αθόρυβα στην αρχή, θέλησα να καταθέσω με σεβασμό, εκτίμηση, φόβο θα έλεγα, κατάνοιξη, στα γραφτά μου, σε φίλους, δικούς μου μόνο ανθρώπους.
Ίσως η ανασφάλεια, ο τρόμος για το άγνωστο, μα κυρίως η δική μου θέληση για να αποδείξω, όχι το ότι αξίζω, γιατί αυτό θα το κρίνουν άλλοι, εσείς που με σεβασμό και ειλικρίνεια, αγάπη και αλήθεια, σκύψατε στα δικά μου γραφόμενα και δείξατε την αληθινή σας στήριξη και υποστήριξη.
Πάντα θα σας ευγνωμονώ, θα σας χιλιοευχαριστώ και ποτέ δε θα πάψω να θυμάμαι και να ομολογώ, την τεράστια βοήθεια που έχω λάβει, ηθική, υποστηρικτική, μα κυρίως αληθινή, από τα βάθη της καθάριας και λαμπερής καρδιάς σας.
Ποτέ δε θα σταθώ αγνόμων σε ότι με κάθε δικό σας τρόπο, θέλατε να εναποθέσετε, το δικό σας οβωλόν, ψυχικόν, καθοριστικόν στο ταμείον,της δικής μου συνεύρεσης γραφής, λογικής, πάθους, στόχου, ιδανικών.


Μα ο τραπεζίτης σε όλη αυτή τη διάθεση δεν είναι κανένας άλλος, παρά η συμπεριφορά που δείχνει τις αξίες και τα ήθη της, τα δικά της θέλω, πρέπει, καθωσπρέπει πάντα με ευθύνη και άριστη υπευθυνότητα, αρμόζουσα στα δικά μας καταγεγραμμένα κιτάπια ανθρωπιάς και αλήθειας.
Το μόνο σίγουρο και βέβαιο, είναι και θα είναι η δική μου κατάθεση ψυχής, απόδοσης, καταγραφής, μα κυρίως της δικής μου αμέριστης και απεριόριστης συμπαράστασης, φιλίας, εκτίμησης, αξίας και πάντα αληθινής.
Δεν έτυχε, παρά πέτυχε ένα μείγμα, ένα κράμα ανθρωπιάς, λεβεντιάς, αντρείας, αξιοςύνης, μα κυρίως ενός χαρακτήρα τιμώμενου και εκτιμώμενου από μας.
Η ζωή απαιτεί και προσδοκεί από όλους μας, δύναμη, θάρρος, τόλμη, αντοχή ,υπακοή, υπομονή και επιμονή.


Όλες αυτές οι αρετές, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η ευγένεια της ψυχής μας, κι αν φάσκει και αντιφάσκει με το είναι μας, πάντα θα μας οδηγεί και θα μας κατευθύνει αντάξιά της.
Ο μόνος βοηθός, και πάντα αν και αόρατος προστάτης μας, θα είναι ο φύλακας άγγελός μας, στα μάτια του καθενός μας, όπως ο ίδιος το βλέπει, τον αντιλαμβάνεται και το ζει.
Η ζωή με ανέβασε κατά τέτοιο τρόπον αναγνωρίσεως και αποδείξεως πως τα γραφτά μου μετρούν, υπολογίζονται, καθώς λαμβάνουν τεράστιας ανταποκρίσεως δικής σας.
Μα πάντα θα είμαι ανεβασμένη,στα βάθρα εκείνων των ματιών που κάνω τα πάντα με κόπους, ξενύχτια και θυσίες, να μην πέσω ποτέ από αυτά και να με βλέπουν και να με θαυμάζουν .

 

About the author

AnnaZan