Ταξίδια

Καβαλαλαλαλove

Written by Μάνια

2016-10-30-18-45-49Μια πόλη μικρή, αμφιθεατρική, μια πόλη με μπόλικο πλακόστρωτο, ανηφόρες, κατηφόρες, βουνά και δάση. Θάλασσα? Μα φυσικά… «Kavala is the combination of mountain & sea» 

Μπαίνοντας στην πόλη, πρώτο πλάνο το λιμάνι με τα σκαφάκια, τις καφετέριες, την παραλιακή, το λούνα παρκ στο τέρμα και το τελωνείο στην αρχή ακόμα και το πάρκο του Φαλήρου -μεγάλο Aqua-.

images

 

Γαλάζια νερά που κυματίζουν μέρα νύχτα δίνοντας την ευκαιρία σε μεγάλους και μικρούς για λίγη γαλήνη και ξεκούραση απ’την ρουτίνα. Η θάλασσα ξεκουράζει, ηρεμεί, παίρνει τις σκέψεις και φέρνει ανάπλαση μυαλού με τον χαρακτηριστικό ήχο του νερού που ρέει όταν σκάνε τα κύματα στην αμμουδιά.

Ανεβάζοντας το βλέμμα αντικρίζεται το Κάστρο πάνω στον λόφο -συνοικία της Παναγίας- Όμορφα γραφικά οικήματα χτισμένα πάνω σε λόφο -άφθονο πλακόστρωτο, ανηφόρες μόνο… μας βγαίνει η γλώσσα.. #dead- .

images-2

Γυρίζοντας 90° αριστερά αχνοφαίνεται το παλιό Υδραγωγείο, οι Καμάρες. Πέτρινα τοιχώματα χτισμένα έτσι ώστε να διαχωρίζεται η πόλη. Πίσω απ’τις καμάρες αντικρίζεται η πρώτη παραλία της πόλης. Παραλία μες την πόλη; Κι όμως. Δεύτερη παραλία στην αρχή του λιμανιού. Μπάνια, βουτιές, άφθονο πλατσούρισμα 24 ώρες το 24ωρο.

2016-10-30-18-46-58

Ανεβαίνοντας προς τα ψηλότερα σκαλιά της πόλης ξεκινά η γυμναστική -σε αυτή την πόλη έχουμε στρώσει γάμπα-. Συνοικίες πολλές, η καθεμία χτισμένη σε πέτρες, λόφους, βουνά, η καθεμία διαφορετική. Στο τέρμα του λόφου, όπου βρίσκεται ο περιφερειακός, άνθρωποι ποικίλης ηλικίας περπατούν, τρέχουν, συζητούν, κλαίνε, φωνάζουν, πίνουν, μεθούν, γελούν. Όλα αυτά δυνατά! Εκεί δεν ακούει κανείς. Εκεί δεν υπάρχει κανείς.

Μέρη κρυφά, απόμερα, σκοτεινά, σοκάκια δίχως φώτα, αλάνες μεγάλες και μικρές γεμάτες παιδάκια με μπάλες ή χωρίς, πεζόδρομοι εδώ κι εκεί γεμάτοι μαγαζάκια διαφόρων ειδών και ,φυσικά, το μεγάλο άσπρο παλάτι στο κέντρο της πόλης, το Δημαρχείο. Όλα αυτά τόσο κοντά και συγχρόνως διαφορετικά.

kavala2-thumb-large

Πράσινο & γαλάζιο παντού. Ομαδική κυριαρχία στην άνοδο του ηλίου. Και όταν βγαίνει το φεγγάρι; μια βόλτα σε όλα αυτά είναι ιδανική. -Αρκεί τα πόδια να αντέχουν..- .

 

Αν όχι τώρα πότε; Μια ημέρα αρκεί..

images-1

About the author

Μάνια

Hallo! Είμαι η Μαρία κι 21 χρόνια, έχω μάθει να ζω στιγμές τρελές και όμορφες . Ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη κι ως γνήσια σπουδάστρια Δασολογίας & φυσικού περιβάλλοντος ασχολούμαι με την φύση. Με κέρδισαν, όμως, οι τέχνες από μικρή. Φωτογραφία, ποίηση, συγγραφή, θέατρο, χορός, ζωγραφική και φυσικά, κατασκευές δια χειρός. Διότι αν δεν υπάρχει μια σταγόνα έμπνευσης, δε θα βρέξει δημιουργία. Kisses..xxx