Λέμε στους φίλους μας τι μας την “σπάει” να κάνουν;

Φιλία.
Μία λέξη με νόημα μεγάλο. Τι θα ήταν κάποιος χωρίς φίλους; Φίλους πραγματικούς, αληθινούς, ουσιαστικούς, ρεαλιστές στα δύσκολα & ονειροπόλους καθημερινά.

 Οι φίλοι μας, είναι ο καθρέφτης μας δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι όπως λένε κι οι παλαιοί- . Μια φιλία χτίζεται με κατανόηση, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμό, εκτίμηση, θαυμασμό, εμπιστοσύνη (και άλλα πολλά που θα νυχτώσουμε..). Ας μη ξεχνάμε, άλλωστε, πως και η φιλία είναι μία σχέση ανθρώπων, ένα ελεύθερο δέσιμο (ελεύθερο δέσιμο.. χμμ οξύμωρο ε;) που αποκτούμε με την πάροδο των χρόνων μεταξύ μας.  

Τι γίνεται, όμως, όταν αρχίσουν τα προβλήματα σε μια φιλία; Λέμε αυτά που μας ενοχλούν στους φίλους μας; Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αντιμετωπίζει βάση του χαρακτήρα του και με διαφορετικό τρόπο τα γεγονότα.

Κάποιοι ίσως να λένε τι τους την “σπάει” . Μα τι λέω.. Τι νόημα θα είχε, άλλωστε, η φιλία μας με κάποιον αν δεν του λέγαμε τι μας ενοχλεί; Όταν υπάρχει καλή επικοινωνία και συνεννόηση, οι δικαιολογίες και τα ψεύδη υποχωρούν. Η φιλία είναι ένα από τα ιερά στοιχεία που καθορίζουν τον χαρακτήρα μας, άρα, δεν συμβαδίζει με το ψέμα, την γκρίνια, την ζήλια και φυσικά την άπλετη κακία που υπάρχει στον έξω κόσμο (ζήλια & κακία.. δύο πολύ κακά πράγματα).

 Είναι υγιές να λέμε στους φίλους μας τα παράπονα μας. Όταν υπάρχει αυτή η πλευρά στις ανθρώπινες σχέσεις, υπάρχει και η διάρκεια της φιλίας ή κάποιας σχέσης στο χρόνο.

Σκέψη: Θα είσαι καλύτερα μέσα σου αν όντως πεις στον φίλο σου καθετί που σε ενοχλεί ή θα νιώσεις πιο όμορφα αν του αποκρύψεις τα πάντα;

Υ.Γ. Η απόκρυψη συναισθημάτων, θετική ή αρνητική, στην φιλία δεν χωρά.