Ανθρωπινες Σχεσεις

μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε

Written by Thomi Mp

Ο λαός ανάμεσα σε πολλά άλλα, λέει και το γνωστό σε όλους μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε. Μάλλον όχι μόνο ξέρουμε όλοι τι σημαίνει θεωρητικά αυτό, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή μας έχει συμβεί με κάποιον άνθρωπο.Τι σημαίνει ακριβώς αυτό και γιατί συμβαίνει όμως;

 

Πολύ απλά σημαίνει ακριβώς ό,τι λέει. Πως δεν κάνουμε με κάποιον ούτε μαζί αλλά είναι και αδιανόητο να’ μαστε χώρια.Το γιατί έγκειται σε πολλούς και διάφορους παράγοντες. Διαφορετικές προσωπικότητες είμαστε και χαρακτήρες, με διαφορετική ψυχοσύνθεση και βιώματα επίσης. Καμιά φορά λοιπόν κάτι από όλα αυτά ή και όλα, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με του άλλου και δεν συναντιούνται πουθενά. Χρειάζεται να ρίξεις αρκετό νερό στο κρασί σου και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο ή κάτι που επιθυμείς να κάνεις. Φυσικό επακόλουθο,συγκρούσεις, διαψηφισμοί και καυγάδες και δυσκολία επικοινωνίας ή κοινής πορείας επίσης.
Το ότι είμαστε τόσο διαφορετικοί και δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα ωστόσο δεν αποτελεί εμπόδιο ή κάποια εγγύηση πως δεν θα αποκτήσουμε συναισθήματα έντονα για τον άλλον και δεν θα δεθούμε τόσο ώστε να μην φανταζόμαστε να υπάρξουμε χώρια του πια.Κι εκεί αρχίζει και το πρόβλημα αλλά και αποκτά νόημα αυτό που λέει λαός. Βλέπεις πως δεν γίνεται να είσαι μαζί με τον άλλον διότι είναι ψυχοθφόρο όλο αυτό και για τους δυο. Βασανίζεσαι από την συνύπαρξη αυτή και τις τόσες διαφορές και δεν μπορείς να ευτυχήσεις. Πάραυτα, δεν μπορείς να διανοηθείς να μην είσαι κοντά του και δεν αντέχεις ούτε τη σκέψη αυτή. Σου έχει γίνει απαραίτητος,έχεις πολλά συναισθήματα βαθιά και τρομάζεις να φανταστείς πως πρέπει να αρχίζεις έστω να επεξεργάζεσαι την πιθανότητα να απομακρυνθείς.


Δύσκολη απόφαση κι επιλογή, περίεργη κατάσταση και δεν είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει. Ή θα παλέψεις να μην είναι τόσο επίπονο το μαζί, κάνοντας υποχωρήσεις και εκπτώσεις ή θα βρεις δύναμη αν δεν θες τίποτα από αυτά να κάνεις, να απομακρυνθείς ώστε να σώσεις λίγη αξιοπρέπεια και να διασφαλίσεις ψυχική γαλήνη. Μέση λύση δεν υπάρχει και όσο στροβιλίζεσαι μέσα σε τέτοιον κυκεώνα, παρακάτω δεν πας και ώριμος άνθρωπος δε λογίζεσαι.

About the author

Thomi Mp