Επικαιρότητα

Ο πατέρας του Πάνου Καμμένου, ιδιοκτήτης επιχειρήσεων ακόμη και μετά θάνατον

Η υπόθεση ιδιοκτησίας δύο εταιρειών της μιας λίρας στη Μεγάλη Βρετανία της οικογένειας Καμμένου, έκανε την εμφάνισή της την περασμένη άνοιξη, χωρίς όμως να προκληθεί ιδιαίτερος θόρυβος, μιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και άμεσα εμπλεκόμενος Πάνος Καμμένος, καθώς και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φρόντισαν να «χαμηλώσουν την ένταση», για να μην ακουστεί δυνατά και ταράξει την κατά τα άλλα αδιαμφισβήτητη διαφάνεια της κυβέρνησης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Στο επίσημο μητρώο των εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ουαλίας, είναι εγγεγραμμένες δύο εταιρείες της μιας λίρας και μιας μετοχής, στις 2 και 4 Φεβρουαρίου, με διαχειριστή τον πατέρα του κύριου Καμμένου και πρώην επιχειρηματία Ηλία Καμμένο, ο οποίος απεβίωσε στις 12 Φεβρουαρίου μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Η μία λοιπόν εταιρεία φέρει την ονομασία SeaFlyer Limited και έχει ημερομηνία δήλωσης στις 2 Φεβρουαρίου του 2016. Στο κουτάκι όπου δηλώνεται η «φύση» της εταιρείας υπάρχει κενό και σημειώνεται πως θα δηλωθεί μελλοντικά. Η δεύτερη εταιρεία φέρει την ονομασία OceanFlyer Limited, έχει ημερομηνία δήλωσης στις 4 Φεβρουαρίου και στη «φύση» της εταιρείας καταγράφεται ο πενταψήφιος αριθμός 99999, dormant company, δηλαδή ανενεργός εταιρεία. Και οι δύο εταιρείες φέρονται να έχουν την ίδια απροσδιόριστη και ανύπαρκτη διεύθυνση, Suite 14c Link 665 Business Centre Todd Hall Road, Haslingden Rossendale, United Kingdom BB4 5HU, κάπου μεταξύ του Μάντσεστερ και του Μπλάκμπερν. Και στις 2 επίσης δηλώνεται ως διαχειριστής ο Ηλίας Καμμένος, με διεύθυνση στην Ελλάδα Μουρούζη 8 και ημερομηνία γέννησης τον Μάιο ου 1929.

Παρόλο το θάνατο του Ηλία Καμμένου δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στην εταιρεία Sea Flyer Limited, αφού μέχρι και τώρα παραμένει το όνομά του ως όνομα διαχειριστή. Μεγαλύτερο μυστήριο τυλίγει όμως τη δεύτερη εταίρεια (OceanFlyer Limited), μιας και στις 15 Φεβρουαρίου δηλώνεται ως διαχειριστής η μητέρα του Πάνου Καμμένου, Πολυτίμη. Σήμερα όμως συνεχίζει να φαίνεται ως κύριος διαχειριστής ο Ηλίας Καμμένος και μάλιστα με έγγραφο που κατατέθηκε στην αρμόδια αρχή της Μεγάλης Βρετανίας, στις 24 Ιουνίου του 2016. Στο ίδιο έγγραφο υπογράφει κάποιος στις 25 Μαΐου, κάποιος άγνωστος για την ακρίβεια, κάνοντας μία υπογραφή που θα χαρακτηριζόταν ως μουτζούρα.

Οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας έχουν ξεκινήσει έρευνα και αναμένονται απαντήσεις. Το ζήτημα ξαναβγήκε στην επιφάνεια και το θέμα  είναι πότε θα δοθούν απαντήσεις από τον ίδιο τον κύριο Καμμένο, ο οποίος πολλάκις έχει μιλήσει για διαφάνεια και δεν έχει διστάσει να συγκρουστεί με πρόσωπα του παρελθόντος του, κατηγορώντας τους για εμπλοκή σε οικονομικά σκάνδαλα. Στην περίπτωση λοιπόν του κύριου Καμμένου φαίνεται πως δεν ισχύει το ρητό «το χρήμα πολλοί εμίσησαν τη δόξα όμως ουδείς», αφού με την πολιτική του στάση φαίνεται πως αποζητάει και τα δύο.

panos-kammenos-simera-ekseutelistikan-oi-dimoskopoi-w_l

About the author

Μαρία Γιαννέλου