Ανθρωπινες Σχεσεις

Ωχ, ο/η πρώην μου! Τώρα;

Written by Thomi Mp

Οι άνθρωποι κάνουν σχέσεις και κάποιες από αυτές κρατάνε αρκετά ή πιο σπάνια και για μια ζωή κι άλλες δυστυχώς τελειώνουν αργά ή γρήγορα. Φυσιολογική κατάσταση και μέσα στο πρόγραμμα να σου συμβεί αν και δυσάρεστο. Και όσο πιο πολλά αισθήματα είχες για έναν άνθρωπο, ακόμη πιο άσχημο ή επώδυνο. Κι επειδή είναι μικρός ο κόσμος τελικά, κάποια στιγμή στο κοντινό ή μακρύτερο μέλλον υπάρχει πιθανότητα να ιδωθείτε κάπου τυχαία.

lipsi
Αυτήν ακριβώς η στιγμή μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι αδιάφορη,ευχάριστη, δυσάρεστη, αμήχανη, σημαντική, παράξενη και πολλά άλλα για τον κάθε άνθρωπο. Εξαρτάται από τον xαρακτήρα μας, το τι σχέση είχαμε, πόσον καιρό, πόσος καιρός πέρασε από τότε, τι συναισθήματα νιώσαμε και κυρίως θα έλεγα από τον τρόπο που χωρίσαμε. Κάποιοι δεν ξαναμιλούν ποτέ, δεν ανταλάσσουν ούτε ένα γεια, ούτε βλέμμα, συνεπώς μάλλον θα κάνουν πως δεν είδαν μέχρι να βρεθούν σε απόσταση ασφαλείας. Μια ταραχή ίσως νιώσουν είτε όμορφη είτε άσχημη. Όμορφη αν έστω ξύπνησαν μέσα τους και όμορφες αναμνήσεις ακόμη κι αν το έχουν ξεπεράσει το όλο θέμα ή πρόσωπο. Άσχημη αν έχουν απωθημένα, αν πληγώθηκαν ή αδικήθηκαν, αν προδόθηκαν και στιγματίστηκαν από αυτό το πρόσωπο και τη σχέση μαζί του. Κάποιοι άλλοι το παίζουν απλά πολιτισμένοι και με μοντέρνες αντιλήψεις οπότε και χαιρετάνε είτε τυπικά είτε πιο εγκάρδια. Αυτό το τελευταίο παίζει να’ναι αληθινό μα οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην είναι.

please___don__t_leave_me_____by_pinaryilmaz
Σίγουρα ό,τι κι αν έχει συμβεί, έστω από εγωισμό, θέλεις να δείξεις ότι είσαι καλά, ότι περνάς ακόμη καλύτερα συνεχίζοντας τη ζωή σου και ότι δεν έχεις κάποιο θέμα πλέον εφόσον το΄χεις κατατάξει στο ένδοξο παρελθόν όλο αυτό. Και μπορεί να είναι κι αλήθεια αυτό και μακάρι. Υπάρχει όμως και περίπτωση να μην είναι. Να είσαι ακόμη κολλημένος, να μην έχεις ξεπεράσει το άτομο αυτό, να σου λείπει η σχέση σας και να παλεύεις να συνέλθεις. Εάν σε αυτό το διάστημα τύχει να υπάρξει μια συνάντηση δεν είναι και ότι καλύτερο για σένα άσχετα με το πόσο χαίρεσαι που τον είδες. Διότι θα επανέλθουν στη μνήμη σου πράγματα, θα αναστατωθείς αρκετά και ποιος ξέρει για πόσο,θα πέσεις ξανά κάτω και θα πρέπει από την αρχή να κάνεις προσπάθεια μες τον πόνο να σταθείς. Μια τελευταία περίπτωση είναι να τον δεις με το καινούριο πρόσωπο στη ζωή του, κάτι το οποίο δεν θα σε κάνει να νιώσεις κι ευχάριστα ακόμη κι αν δεν σημαίνει πια τίποτα για σένα ο άνθρωπος αυτός. Και το αντίθετο βέβαια θα σε φέρει εξίσου σε αμηχανία, το να συνοδεύεσαι εσύ πλέον. Επιπροσθέτως, όσο κι αν ακούγεται ενδεχομένως σα σκηνή από τανία, είναι πιθανό εξίσου να συναντηθείτε έχοντας πλάι σας και οι δυο τους καινούριους συντρόφους σας. Αυτό εκτός από περίεργα ίσως σε κάνει να νιώσεις και ζήλια ή κι ακόμη ότι παίρνεις το αίμα σου πίσω και χίλια δυο άλλα συναισθήματα τα οποία θα τα ξέρεις με σιγουριά, μόνο όταν θα συμβούν όλα αυτά, αλλιώς είναι υποθέσεις.

sxesi-simadia
Όπως και να’χει, είναι απολύτως φυσιολογικά όλα αυτά. Και όπως και να..ξαναέχει…θα τα ξεπεράσουμε και αυτά διότι έτσι είναι η ζωή!

About the author

Thomi Mp