Ανθρωπινες Σχεσεις

Όμορφοι άνθρωποι

Κάνοντας scroll στην αρχική μου σελίδα στο facebook πέφτω πάνω σε διαφορά άρθρα και φωτογραφίες «φιλών» που έχουν ανεβάσει. Τους παρακολουθώ και παρατηρώ ένα κοινό στοιχείο που ενώνει τους περισσότερους το «φαίνεσθαι».

Η σέξι εμφάνιση της τάδε σελεμπριτοπούλας, η hot εμφάνιση της άλλης σελεμπριτοπούλας στο in μαγαζί, μην αναφερθώ στις πόζες των άσημων κοπελούδων «είμαι έτοιμη για όλα» ή στις φωτογραφίες μόνο με ποπούς ΣΥΝΕΧΕΙΑ (έχω ξεχάσει αλήθεια αν μερικοί έχουν πρόσωπο). Δεν είναι όμως μόνο στοιχείο των ηλικιών άνω το 20 άλλα και των μικρών, τα γνωστά σε όλους μας μικρομέγαλα.

Έρχομαι να αναρωτηθώ πότε χάσαμε την μπάλα, πότε δώσαμε αξία στο «φαίνεσθαι» και πότε χάσαμε το «είναι» μας. Πότε αποφασίστηκε ότι πρέπει να φροντίσουμε ΜΟΝΟ για τον εξωτερικό μας κόσμο και ΟΧΙ για τον εσωτερικό μας.

marilyn
Δυστυχώς η εξωτερική εμφάνιση, είναι το πρώτο στοιχείο που βλέπουν οι άλλοι από εμάς (δεν βλέπουν κατευθείαν το μυαλό μας ή την ψυχή μας). Οπότε φροντίσαμε να αναπτύξουμε το έξω μας και όχι το μέσα μας.

Έτσι γίναμε άνθρωποι κενοί, χωρίς ουσία. Σκοπός πλέον να καταπλήξουμε με την εμφάνιση και όχι με το μυαλό μας.Φαίνεσθαι vs. Είναι, με προβάδισμα να έχει το φαίνεσθαι. Μια όμορφη εικόνα για να καταπλήξεις τους γύρω σου. Είσαι αλήθεια ευχαριστημένος όμως με αυτό; Αντιλαμβάνεσαι ότι καλλιεργώντας το φαίνεσθαι σου είσαι μόνο αυτό και ότι εσύ μένεις στάσιμος; Ένας όμορφος άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξης δεν είναι μόνο όμορφος στην εμφάνιση, είναι όμορφος και στην ψυχή άλλα και στο μυαλό.

Όσα ψώνια και αν κάνεις, όσο makeup και αν βάλεις, όσο και αν προσπαθήσεις να μπεις στα κουτάκια ομορφιάς που μας έχουν επιβάλλει, δεν θα είσαι περισσότερο όμορφος από τον άνθρωπο που μιλάει και επιχειρηματολογεί για τα πράγματα που αγαπάει.

Αυτή την σπίθα που θα δεις στα μάτια ενός τέτοιου ανθρώπου, την λάμψη, δεν θα μπορέσει να την καλύψει κανένα όμορφο ρούχο.
Γιατί ο πραγματικά όμορφος άνθρωπος δεν έχει την τέλεια εικόνα, αλλά έχει παραπάνω κιλά και βλέμμα όλο λάμψη, που όταν μιλήσεις μαζί του ο κόσμος γύρω γίνεται αυτόματα πιο όμορφος, δεν γίνεται από την εικόνα του.

About the author

kiriaki