Ομορφιά

Πώς να διατηρείτε τα νύχια σας υγιή και μακριά

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα που μου αρέσει να φροντίζω πάνω μου είναι φυσικά τα νύχια μου.Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε και να περιποιείστε συχνά τα νύχια σας καθώς είναι πολύ επικίνδυνο να κολλήσουν μύκητες,πετσάκια, να κιτρινίζουν(αν τα βάφετε συνέχεια), να σπάνε εύκολα και άλλα πολλά! Γι αυτό είναι υποχρέωση σας να ασχολείστε μαζί τους έστω μια φορά την εβδομάδα ή αν δεν προλαβαίνετε, ή στην τελική βαριέστε, κρατήστε μερικά χρήματα στην άκρη και πηγαίνετε σε μια αισθητικό να σας τα φτιάξει.

Τα νύχια αντανακλούν την γενική κατάσταση της υγείας μας, για αυτό το λόγο θα πρέπει να τα προσέχουμε και να φροντίζουμε.

Σας παρουσιάζουμε μερικά tips που σύμφωνα με δερματολόγους διατηρούνται τα νύχια υγιή:

  1. Κρατήστε τα νύχια σας καθαρά και στεγνά.Αρχικά να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε συχνά τα χέρια μας άρα και τα νύχια μας.Όταν τα σκουπίζουμε όμως να προσέχουμε να μην αφήνουμε πολλά νερά, γιατί έτσι τα νύχια μας απορροφούν όλη την υγρασία.
  2. Μην τρώτε τα νύχια σας ή τα πετσάκια γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη βλάβη.
  3. Καλό είναι να κάνετε συχνά scrub (απολέπιση) στα χέρια σας,έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.
  4. Ό,τι πιο σημαντικό στην περιποίηση των νυχιών σας είναι το λιμάρισμα.Τα νύχια σας δυναμώνουν και μακραίνουν πιο εύκολα!Αν έχετε πρόβλημα με το σπάσιμο , τότε καλύτερα θα ήταν να τα κόβατε εντελώς και να τα μακραίνατε από την αρχή.
  5. Ωστόσο, όσο αρνητική είναι η υπερβολική υγρασία άλλο τόσο απαραίτητη είναι η ενυδάτωση.Οι ενυδατικές κρέμες είναι ότι χρειάζεστε για να έχετε απαλά και ενυδατωμένα χέρια και κατ’επέκταση νύχια.

   Advertisement
   Είναι επομένως απαραίτητο και σημαντικό να φροντίζετε την υγεία των χεριών και των νυχιών σας και να μην τα παραμελείτε γιατί τότε οι επιπτώσεις θα είναι χειρότερες.Όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν όμορφα και λαμπερά νύχια καθώς είναι και ένα από τα πρώτα σημεία πάνω μας που κοιτάνε οι άντρες(μην το ξεχνάμε)

About the author

mm

Σήλια Ακάσογλου

Είμαι η Σήλια και σπουδάζω Επικοινωνία και ΜΜΕ, μου αρέσει να κάνω βόλτες και να γνωρίζω νέα μέρη!Ξεκίνησα να γράφω στο cracked.gr, για να μοιράζομαι μαζί σας τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου.Με αποκαλούν πολύ κοινωνική και χαρούμενο άνθρωπο...μάλλον κάτι θα ξέρουν.Είμαι coffee addicted και λατρεύω τα burger και το sushi και ας είναι εντελώς διαφορετικά!