Ανθρωπινες Σχεσεις

Πόσο κακό κάνει ο εγωισμός σε μία σχέση!

 

egoismos

ΕΓΩΙΣΜΟΣ . Είναι η τάση να ευνοεί κανείς το προσωπικό του συμφέρον δηλαδή να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και να αδιαφορεί για τους άλλους. Σκέψου πόσο άσχημο είναι να προσηλώνεσαι στο εγώ και να μην ενδιαφέρεσαι για τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου. Ο εγωισμός συνήθως δεν είναι εμφανής στον πρώτο καιρό της σχέσης, αλλά εμφανίζεται όταν έρθει η δύσκολη στιγμή, μια διαφωνία, ένας καβγάς. Ο εγωισμός προσβάλει, μειώνει, ισοπεδώνει. Είναι φανερός όταν δεν υπολογίζουμε τις ανάγκες και τα συναισθήματα του άλλου, έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις, γινόμαστε σκληροί, απάνθρωποι και αλαζόνες κι έτσι δημιουργούμε προβλήματα στη σχέση μας.

Ο εγωισμός συνοδεύεται από ανασφάλεια, κτητικότητα, ζήλια και ένα αίσθημα κατωτερότητας που επιζητά συνεχώς την προσοχή. Αυτός που είναι εγκλωβισμένος στον εαυτό του δεν παραδέχεται τα λάθη του και πιστεύει ότι έχει πάντα δίκαιο! Πόσο κακό και καθόλου υγιές να υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές σε μία σχέση! Μπορούμε άραγε να βγάλουμε το καλό σε τόσα μειονεκτήματα; Καταρχήν, όταν θα συναντήσουμε τον άνθρωπο αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε από πού προέρχονται τέτοιου είδους εγωισμοί. Από την οικογένεια και από τον τρόπο που μεγάλωσε; Από τις εμπειρίες και τα βιώματά του; Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. Σημαντικό είναι να τον βοηθήσουμε να καταλάβει ότι είναι δύσκολο να εναρμονιστείς σε μία τέτοια σχέση. Θα πρέπει να μάθει να σκέφτεται για δύο, να σε υπολογίζει, να σκέφτεται τις ανάγκες και τα συναισθήματά σου.

Αυτός που ασχολείται με τον εαυτό του, αδιαφορώντας για τους άλλους στο τέλος μένει πάντα μόνος. Μη ξεχνάτε: Ο εγωισμός σκοτώνει την αγάπη. Αυτό που μετράει σε μία σχέση είναι η ενσυναίσθηση, δηλαδή να κατανοούμε και να ερχόμαστε στη θέση του συντρόφου μας. Όταν είμαστε ειλικρινείς και είμαστε αυθεντικοί, τότε μπορούμε να κάνουμε μεγάλα βήματα!

About the author

mm

Χριστιανίδου Σοφία

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω,γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι!Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ΄΄ομορφιά΄΄ στα πράγματα!! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου,αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!