πράγματα για τα οποία πρέπει να ευχαριστούμε τα μεγαλύτερα αδέρφια μας

Είσαι και εσύ ένα από τα μικρούλια της οικογένειας ή ο βενιαμίν;
Αν ναι τότε ξέρεις πολύ καλά πως χρωστάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στα προηγούμενα αδερφάκια σου, είτε είναι ένα είτε πολλά.

Ποιος δεν σε ήθελε επειδή ζήλευε; Ποιος δεν μπορούσε να μοιραστεί τα παιχνίδια του; Ποιος σε πείραζε επίτηδες για να μαλώσουν εσένα μικρούλι;
Όχι εσύ φυσικά..

Παρόλα αυτά, πες ευχαριστώ γιατί σε πρόσεχε πάντα όταν έλειπαν οι γονείς σας, σου έμαθε να μοιράζεσαι, σου έμαθε να ζεις από την πρώτη στιγμή μαζί με κάποιον και όλα τα να τα δέχεσαι από μισά, σου έμαθε να κλαις και να ξεσπάς για να γαληνεύει το εγώ σου και, φυσικά, σου έμαθε να συγχωρείς. 

Αν δεν είχες μεγαλύτερα αδέρφια δεν θα σκεφτόσουν τρόπους διαφυγής παντόφλας και δεν θα ήξερες τι εστί φωλιά με παπλώματα και μαξιλάρια.. Θα ζούσες στην μοναξιά του δωματίου σου δίχως να έχεις κάποιον να σε ενοχλεί, να σε γαργαλάει, να σε πρήζει διαρκώς για οτιδήποτε. Χωρίς αυτά θα ήσουν μόνος και έρημος σε μία κακομαθημένη ρουτίνα και στην απερίγραπτη καταπίεση των γονιών σου.

Ευχαρίστησε τα μεγαλύτερα αδέρφια σου που πάντα θα είναι οι ψυχολόγοι σου.. Ζουν τις απογοητεύσεις σου όπως εσύ, μαθαίνουν πρώτοι για σχέσεις που πόνεσες και τελευταίοι για αυτές που ευτύχισες. Τις περισσότερες φορές παίρνεις ως απάντηση «α την ηλίθια που πλήγωσε τον
αδερφούλη μου»
ή «άστην αυτή χάνει ρε» ή «αξίζεις πολλά περισσότερα και το ξέρεις» ή απ’την άλλη «α τον βλάκα, τον ηλίθιο, τον πατσαβούρη!» ή «πάμε για άλλα καλύτερα πιο μεγάλα».

Τι θα έκανες χωρίς αυτές τις υπεραπίθανες συμβουλές;

Υ.Γ. πάρε τηλέφωνο και πες ευχαριστώ ή στείλε ένα μήνυμα, δεν θα το εκτιμήσουν όλοι απλά κάνε το!