Κινηματογράφος

Star Wars : Rogue One – Τι περιμένουμε να δούμε;

sw

Το φραντσάιζ των ταινιών σχετικά με τον πόλεμο των άστρων καλά κρατεί, καθώς στο τέλος του 2016 αναμένουμε ακόμη μία ταινία στη μεγάλη οθόνη. Μετά την επιτυχημένη περσινή ταινία, The Force Awakens, με την οποία ο πόλεμος των άστρων επέστρεψε στους κινηματογράφους μετά από 10 χρόνια από την τελευταία ταινία (Revenge of the Sith), η νέα ταινία έρχεται κι αυτή με τη σειρά της να σπάσει κάθε ταμείο.

Η ταινία θα ανήκει σε μία ξεχωριστή ανθολογία, δηλαδή κάτι σαν συλλογή ταινιών, στην οποία θα ανήκει και η επόμενη ταινία της συλλογής αυτής που θα βασιστεί γύρω από το πρόσωπο του Han Solo. Η ταινία θα διαδραματιστεί χρονολογικά λίγο πριν το New Hope και όχι μετά το Force Awakens κάτι που πολύ ίσως να παρεξήγησαν. Η ιστορία θα επικεντρωθεί στην απόπειρα μίας ομάδας κατασκόπων της Επαναστατικής Συμμαχίας να κλέψουν τα σχέδια για το νέο όπλο της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, το πανίσχυρο Death Star. Στα πρώτα λεπτά του «New Hope» βλέπουμε τη μυστική αρχηγό της συμμαχίας, την πριγκίπισσα Λεία να αποθηκεύει τα κλεμμένα σχέδια στο ρομπότ R2-D2 (RIP Kenny Baker), άρα ξέρουμε ήδη ότι η αποστολή αυτών των κατασκόπων είναι επιτυχής. Το δεύτερο trailer που βγήκε για την συγκεκριμένη ταινία έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη για όλους τους fans των ταινιών που δημιούργησε ο George Lucas, την εμβληματική εμφάνιση του σατανικού Darth Vader.

nyhavn1

Πρωταγωνίστρια της ταινίας θα είναι η Felicity Jones και το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ταινία θα έχουμε γυναίκα στον κύριο ρόλο μας εκπλήσσει ευχάριστα. Ο ρόλος της φημολογείται ότι θα είναι η κόρη του μεγάλου Boba Fett κι αυτό θα χει ενδιαφέρον, καθώς ο χαρακτήρας αυτός είναι κυνηγός επικηρυγμένων και δουλεύει για χάρη του άρχοντα των Sith, του Darth Vader. Συμπρωταγωνιστή της θα έχει τον Μεξικανό Diego Luna, μαζί με τον οποίο θα προσπαθήσουν να υποκλέψουν τα σχέδια. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Riz Ahmed, ο μεγάλος Mads Mikkelsen και ο Forest Whitetaker. Για τη φωνή του Darth Vader επιστρέφει ο ανεπανάληπτος James Earl Jones στα 86 του πλέον. Μπορείτε να δείτε το trailer παρακάτω.

Και όπως λένε και οι Αμερικάνοι..τι στιγμή για να’σαι ζωντανός, πόσο μάλλον όταν είσαι φαν του Star Wars. Το μόνο δυσάρεστο από την ταινία είναι ότι, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, Gareth Edwards, δε θα βασιστεί και πολύ γύρω από τη «Δύναμη» και τους «ιππότες Τζεντάι». Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στην Αμερική στις 16 Δεκεμβρίου, αλλά στην Ελλάδα θα φτάσει μια μέρα νωρίτερα!

About the author

Βασίλης Μαντζανάς