Ανθρωπινες Σχεσεις

Στιγμές που δεν πρέπει να του στείλεις.

Όσο και να σε νοιάζομαι,όσο και να σε αγαπώ πρέπει να νοιαστώ και λίγο  εμένα να ξαναβρώ τον παλιό μου εαυτό. Γι ‘ αυτό δε θα σε ψάξω άλλο. Θα προτιμήσω να μείνω μακριά από το κινητό μου γιατί αλλιώς δε θα κρατηθώ και θα κυλήσω και θα σε αναζητήσω όσο κακό και αν μου κάνει . Λόγια που όλες είπαμε και λίγο πολύ πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. 
Στιγμές που δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματα σου και είσαι έτοιμη να κάνεις το μεγάλο λάθος! Αλλά όχι φωνάζεις, πεισμώνεις και αρχίζεις να φέρνεις  στο επίκεντρο τον εγωισμό σου για να μη βρεθείς σε άβολη θέση . 
Μια τέτοια στιγμή είναι αυτή του χωρισμού. Η στιγμή που ξαφνικά πρέπει να τον διώξεις από τη ζωή σου γιατί η μοίρα δε στα έφερε έτσι όπως ήθελες .Ξενύχτια ,άπειρες συζητήσεις με φίλους και γνωστούς το αλκοόλ να ρέει άφθονο και εσύ στα πατώματα να κλαις και να τον ζητάς πίσω. Πίνεις για να ξεχάσεις και να χαλαρώσεις αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.Έντονες αναμνήσεις σου κατακλύζουν το μυαλό ,καταστάσεις ανεξέλεγκτες μακριά απ τη φυλακή του μυαλού έρχονται να σου φέρουν τα πάνω κάτω και να ακουμπήσεις το χέρι σου στην οθόνη του κινητού και να στείλεις ένα αθώο «μου λείπεις » όσο αθώο και αν μπορεί να είναι μία τέτοια φράση. Και όμως όσο κουρέλι και αν έχεις γίνει συναισθηματικά πρέπει να αντισταθείς με κάθε τρόπο!
Πέρα από τη δύναμη που ασκεί η οριστική απόσταση του χωρισμού υπάρχει και η απόσταση που νιώθεις όταν ο άνθρωπός σου είναι μακριά αλλά και τόσο κοντά. Και τότε είναι που δεν πρέπει να στείλεις. Όταν ξέρεις πως είναι με φίλους, πως έχει δουλειά μην του τηλεφωνήσεις!
Άφησέ τον να σε θυμηθεί εκείνος όταν νιώσει πως σε έχει ανάγκη .Πείσμωσε και συνέχισε κανονικά την καθημερινότητα σου . Απομάκρυνε το κινητό σου και κάθε σκέψη που νιώθεις να μην σε αφήνει να ησυχάσεις!
Φυσικά δε θα μπορούσα να παραλείψω και την αρχή μιας γνωριμίας. Είναι ο πρώτος καιρός που είσαι τόσο ενθουσιασμένος τα βλέπεις όλα υπέροχα γύρω σου και το κινητό σου έχει γίνει προέκταση του χεριού σου. Να στείλεις εσύ πρώτη δεν είναι κακό. Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι αντιλήψεις ότι πρέπει να σου στέλνει αυτός πάντα πρώτος και εσύ να το παίζεις δύσκολη αφού κατά βάθος καίγεσαι μέσα σου. Σα συμβουλή απλά σου δίνω πως η στιγμή που δεν πρέπει να του στείλεις θα έχει φτάσει όταν ξεκινάς εσύ πάντα την κουβέντα.Τότε θα πρέπει να σταματήσεις όσο και να θέλεις να στείλεις για να μη φτάσεις σε σημείο να θεωρείσαι δεδομένη!
Η δύναμη της λογικής πρέπει να ξεπερνά τη δύναμη της καρδιάς και να μη χαλιόμαστε για ανούσιες καταστάσεις. Ευκαιρίες πάνε και έρχονται και σίγουρα έχουν σκοπό να σε κάνουν πιο δυνατή!

About the author

mm

Georgia Nikolopoulou