Τα παντελόνια δεν έχουν φύλο

Το παντελόνι ξεκίνησε την πορεία της ζωής του ως αντρικό ένδυμα και για το λόγο αυτό, συνδέθηκε και με τον άντρα αναφορικά τη συμπεριφορά του,την εντιμότητά του και το θάρρος του. Έβγαλε ο λαός λοιπόν την έκφραση “ΝΑ ΤΙΜΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΟΥ”, εννοώντας να είσαι ειλικρινής, τίμιος, ξεκάθαρος στις εξηγήσεις σου. Στην πορεία το παντελόνι φορέθηκε και επικράτησε και ως ρούχο στη γυναικεία γκαρνταρόμπα κι όχι μόνο. Αποδείχτηκε ότι αναφορικά με το συμβολισμό αυτόν, ταίριαξε πιο πολύ σε πολλές γυναίκες από μερικούς άντρες, δυστυχώς.
Πόσες και πόσες φορές είδαμε να μην τιμάται το ένδυμα αυτό από έναν άντρα σαν συμπεριφορά, όλες μας. Δεν ήρθε ποτέ μια ντόμπρα εξήγηση παρά δικαιολογίες φτηνές ή ψέμματα. Μια δειλία κι ένα κρυφτούλι παιδικής φύσεως μας έκανε έξαλλες. Ένα συγνώμη και μια παραδοχή λάθους που μας όφειλε δεν τα πήραμε ποτέ. Μια απάντηση με υπονοούμενα, διφορούμενα και πολλά άλλα εις -ούμενα, λάβαμε.


Κρύφτηκε πίσω από σιωπές, κάλυψε αυτά που δεν καλύπτονται με τίποτα, εξαφανίστηκε στιγμές που έπρεπε να είναι παρών και δείλιασε να αντιμετωπίσει ακόμη και το βλέμμα μας, πόσο μάλλον τα υπόλοιπα. Μας άφησε με αναπάντητα και με μπερδέματα να αναρωτιόμαστε και να κάνουμε υποθέσεις και σενάρια για να ερμηνεύσουμε γεγονότα. Κι όταν άκουσε τα σενάρια αυτά, βρήκαμε και το μπελά μας.
Αυτό που μένει τελικά είναι το ερώτημα του ΓΙΑΤΙ!Γιατί ένας άντρας δεν θεωρεί πως πρώτα η συμπεριφορά του τον ορίζει ως γνήσιο αρσενικό κι έπειτα όλα τα υπόλοιπα. Γιατί δεν κάνει και τη δική του πρωτίστως ζωή ευκολότερη με το να είναι ντόμπρος; Γιατί θεωρεί πως όλο αυτό το στυλάκι τον κάνει γοητευτικό ενώ μας κάνει απλά έξαλλες; Γιατί δεν τιμάει εν τέλει αυτό το σπουδαίο ένδυμα που λέγεται παντελόνι, παρά καταδέχεται να μη τιμάει μια γυναίκα πιο πολύ;
Προφανώς θα μείνουν αναπάντητα και αυτά τα ερωτηματικά.