Επικαιρότητα

Τηλεοπτικές άδειας και παράσταση νίκης με 64,9% για τη ΝΔ

Άλλη μια βδομάδα που στο επίκεντρο των εξελίξεων βρέθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες. Το μέλλον των τηλεοπτικών σταθμών και των εργαζομένων τους αβέβαιο και οι δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς το ΣΥ.ΡΙΖ.Α αιχμηρές, ενώ το όνομα του επιχειρηματία Καλογρίτσα ήταν αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες.

imagehandler_84

Βρισκόμαστε συγκεκριμένα λίγα 24ωρα από τη Δευτέρα, τη μέρα δηλαδή που οι τέσσερις υπερθεματιστές θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του τιμήματος, με το οποίο κέρδισαν τις τηλεοπτικές άδειες στην πολυσυζητημένη και πολύωρη δημοπρασία. Η κυβέρνηση βρέθηκε υπόλογη άλλη μία φορά, εξαιτίας της σημαντικής αποκάλυψης των παρατυπιών που έγιναν σχετικά με τη δανειοδότηση του Καλογρίτσα. Ο Νίκος Παππάς, άλλο ένα πολυσυζητημένο πρόσωπο των ημερών και βασικός «ένοχος» στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε, πως δεν υπάρχει εγγύηση για κανέναν από τους υπερθεματιστές πως θα λάβει την άδεια, αν δεν τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις.

nea-dimokratia

Μετά λοιπόν και από αυτό το λάθος -κατά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού- της κυβέρνησης, έρχονται οι τελευταίες δημοσκοπήσεις να ταράξουν τα νερά. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA που καλύπτει το διάστημα 19-21 Σεπτεμβρίου και διενεργήθηκε σε 1.005 νοικοκυριά όλης της Ελλάδας, η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης είναι συντριπτική, αφού στην παράσταση νίκης η ΝΔ αγγίζει το 64,9%, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μόλις το 15,5%. Μεγάλη είναι και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου, όπου η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Και σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε όμως για την ταύτιση των Ελλήνων πολιτών με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέχει την πρωτιά με 21%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται δεύτερος με 14%. Και οι δύο αρχηγοί μαζί συγκεντρώνουν το 35%, ενώ η απάντηση «κανένας ιδιαίτερα», αγγίζει το 39,5%. Το ποσοστό αυτό υποδηλώνει για μια ακόμη φορά τη δυσαρέσκεια των πολιτών και την έλλειψη εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα της Βουλής.

About the author

Μαρία Γιαννέλου