Ανθρωπινες Σχεσεις

Τo πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων

Written by Thomi Mp

Έρχονται μέρες γιορτινές. Μέρες για χαρά,χαλάρωση,διασκέδαση για άλλους..μέρες άγιες ωστόσο που πάνω από όλα πρέπει να αγγίξουν την ψυχή μας. Είναι αδιαμφισβήτητα όμορφο να βγεις βόλτες,να δεις φίλους,να γελάσεις,να ψωνίσεις αν μπορείς πια και ό,τι μπορείς κάνοντας δώρα σε άλλους μα και στον εαυτό σου,να πας ταξίδι αν αυτό σε ευχαριστεί,να φας παραπάνω αν επιθυμείς και γενικά να περάσεις όπως θέλεις.

12653586_largeΩστόσο,δεν υπάρχουν μόνο αυτά. Υπάρχουν και μικρότερες ηλικίες και μεγαλύτερες που μας έχουν ανάγκη. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι μόνοι καθώς και άνθρωποι πολύ φτωχότεροι από εμάς. Αυτές όλες οι κατηγορίες θα έπρεπε να αποτελέσουν προτεραιότητα για όλους μας.Υπάρχει χρόνος να προλάβεις τα πάντα.Υπάρχει τρόπος να προσφέρεις πολλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και ευαισθητοποίηση. Παραμερίζοντας ελάχιστα τον εγωκεντρισμό μας και τον ωχαδερφισμό μας.

christmas-presents-ideas-for-children

Το δέον είναι συνεπώς για όσους έχουν παιδιά,να περάσουν χρόνο με τα παιδιά τους ειδικά αν εργάζονται πολύ τον υπόλοιπο καιρό. Να προβούν σε δραστηριότητες των ημερών μαζί τους για να τα κάνουν ευτυχισμένα. Πιο απαραίτητο είναι αυτό από οποιοδήποτε υλικό αγαθό τους προσφέρουμε ως δώρο εξαγοράζοντας στην ουσία την ησυχία της συνείδησής μας ή την αγάπη τους.
Επίσης υπάρχουν άνθρωποι ηλικιωμένοι που είναι γονείς μα ζουν μόνοι ή κλεισμένοι σε κάποιο ίδρυμα. Ή άλλοι που δεν έχουν κανέναν στον κόσμο. Είναι τουλάχιστον υποχρέωσή μας να τους επισκεφτούμε και να τους δώσουμε χαρά.

Όσο για τις φιλανθρωπίες…ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί.Είτε αυτοπροσώπως σε ανθρώπους που γνωρίζουμε,είναι δίπλα μας είτε πηγαίνοντας σε ιδρύματα. Το παραμικρό που θα προσφέρουμε είναι τεράστιο για κάποιους άλλους και δεν θα ζημιωθούμε παρά θα ζήσουμε το μεγαλείο της προσφοράς σε απόλυτη ανάγκη.
Μέσα σε όλο το εορταστικό κλίμα και πρόγραμμα λοιπόν,ας σκεφτούμε κι όλα αυτά δίνοντας το πραγματικό νόημα στις μέρες αυτές που δεν είναι άλλο από την αγάπη.

About the author

Thomi Mp