Ομορφιά

Βάφεις τα μαλλιά σου; Την έβαψες

Ξανθιές , μελαχρινές, κοκκινομάλλες με ανταύγειες η και χωρίς, πριν μαζέψετε  τις τρίχες σας από το πάτωμα διάβασε το παρακάτω και σκεφτείτε αν θα ξανά βάψετε  τα μαλλιά σας.

Οι βαφές μαλλιών κατηγορούνται για αλλεργίες, για νέκρωση κυττάρων και καρκινογενέσεις.Οι γυναίκες κατά μέσω όρο βάφονται  περίπου 7 φορές το χρόνο με βαφές συμβατικές, φυτικές,βιολογικές και όπως αλλιώς θέλετε πείτε τες.

images-17Οι εταιρείες  έχουν κάνει στροφή προς τις πράσινες βαφές επειδή είναι πιο εύκολα να τις πουλήσουν,οι διαφημίσεις μιλάνε για φυσικό χρώμα και η συσκευασία έχει ένα φυτό, και κάπου εκεί μπλέκονται τα πράγματα μεταξύ φυτικού και φυσικού.

Ποια είναι η αλήθεια όμως; Φυτικές και φυσικές βαφές δεν υπάρχουν,είναι όλες χημικές γεμάτες συντηρητικά,βαρέα μέταλλα,Αμμωνία, οξυζενέ και πολλά άλλα, βέβαια έχουν γίνει προσπάθειες για φυτικές βαφές αλλά είναι αναποτελεσματικές διότι δεν βάφουν τα λευκά και αρκετές φορές οι αποχρώσεις δεν πετυχαίνουν.prod_1526_1243422189_xrwmatlogio1

Τι γίνετε τώρα με τις χημικές βαφές,  όταν βάψουμε τα μαλλιά μας τα συστατικά της βαφής περνάνε στο δέρμα μας και από εκεί στο αίμα μας προκαλώντας αλλεργίες, βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα, καρκινογενέσεις , το 30% των κομμωτριών που έρχονται σε επαφή με τις βαφές και της εισπνέουν ( δεν τις βάζουν καν πάνω τους) θα πάθει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

42182-henna

Φυτική βαφή δεν υπάρχει , πέραν της χένας.

Οι δέκα ουσίες που πρέπει να αποφεύγονται διότι είναι επικίνδυνες είναι:

PPD προκαλεί ερεθισμούς— RESORCINOL  προκαλεί ερεθισμούς—PARABENS  καρκίνος— METH…..images-1 ,MCI,MIT μπλοκάρει το νευρικό σύστημα—SLS,SLES  προκαλεί ερεθισμούς—ΑΜΜΩΝΊΑ άσθμα—ΟΞΥΖΕΝΕ μπλοκάρει το νευρικό σύστημα και αναπνευστικό,καταστροφή κυττάρων—ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΑ   μπλοκάρει το νευρικό σύστημα,καρκίνος–ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ, ΠΑΡΑΦΙΝΕΛΑΙΟ  προκαλεί ερεθισμούς—ΣΙΛΙΚΟΝΟΥΧΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ξηρά μαλλιά και επιδερμίδα.


Αυτά είχα να σας πω σχετικά με τις βαφές, δοκιμάστε την χένα που δίνει πιο έντονο χρώμα, χαρίζει υγεία και λάμψη,όπως πάντα αναμένω σχόλια και παρατηρήσεις. Γεια σας.

About the author

mm

Γιώργος Χαρτοματζίδης

Ανήσυχο πνεύμα και λάτρης της φύσης και των παραγώγων της. Η εσωτερική μου ανάγκη για στροφή προς τα φυτικά προϊόντα και καλλυντικά με έφτασε σήμερα ως εδώ.
Στόχος μου να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση που είναι πιο κοντά στην φύση του ανθρώπου. Να αλλάξει η συνείδηση και οι συνήθειες των συνανθρώπων σε ότι αφορά τα καλλυντικά και ο τρόπος που τα παρασκευάζουμε, για να χαιρόμαστε ότι πιο αγνό και σπιτικό.